I går var menighedsråd og personale og deres ægtefæller på den årlige ekskursion. Ud i landet for at se og opleve kirker, kirkegårde, natur og kultur. Og i år besøgte vi Ribe nye kirkegård og Vadehavscentret, en del af Nationalpark Vadehavet.

Vejret var så fint til en tur, der mest foregik udendørs – ikke for varmt og med masser af sol og lune vinde.

Formålet med disse ture er både at sige menighedsrådene tak for indsatsen det forgangne år – men også at give inspiration til arbejdet i rådet. Få nye idéer, se andre måder at gøre noget på – og så ellers hygge os sammen og så en god middag.

Besøget på Ribe Ny kirkegård var netop for at blive inspireret til at tænke nyt og anderledes. At kirkegården kan mere end blot rumme gravsteder – men at det også kan være en have og et sted, der er rart at være.

Skulpturen “Lyspunkt” var centralt placeret. Lavet af mursten, granitsten og gamle gravsten og “skyen” er kalksten. Den er udformeret, så lyset kan komme gennem hullerne, og en stjerne kan ses i vandspejlet. Skulpturen kan fortælle både om lyspunkter, håb og stjerner minder om nye generationer, der følger efter de gamle.

Og det med slægtled og historier havde de knyttet sammen og fået lavet to fortællegynger. En virkelig god ide og smukt udført. Her kan man tage en pause og tænke over de liv, der har været – men også fortælle om ens eget liv.

Og så var naturen tænkt med ind i kirkegården – altså som noget levende og nærværende. Der var både bistader og insekthoteller 🙂 

Det har jeg ikke set før, men hvorfor dog ikke 🙂

Den lokale biavlerforening passede bistaderne og honningen, som blev produceret kunne købes. Det gjorde vi, og det smagte ganske dejligt.

Efter besøget på kirkegården, gik turen til Vadehavscenteret – et virkelig smukt sted. Nyrenoveret og interessant at gå rundt i. Museer og naturformidling har virkelig ændret sig. Det er meget mere oplevelsesoritenteret i dag. Og det er godt!

Der var også kaffe og kage 🙂 Det kommer i morgen – en skøn opskrift på en lækker rabarbertærte.

God mandag.

Jette