Så banker sommeren for alvor på – de lyse nætter er begyndt. Fra den 5.5. til 8.8. har vi lyse nætter i Danmark, sådan cirka. Der er lidt forskel, afhængig af hvor man bor i Danmark, men som huskeregel er datoerne gode 🙂 Så de næste tre måneder bliver det aldrig helt mørkt om natten. Lidt forunderligt og dejligt. Nu mangler vi blot lidt varme.

Dagen begyndte med et blik ud på nyudsprungne træer. Det er en fornøjelse at se, hvor meget det grønne og lysegrønne har taget over, efter at alt har været brunt og lidt kedeligt i lang tid. Sommerhushaven ser ikke ud af så meget – men det hele er på vej. Mine vilde blomsterfrø er så småt begyndt at spire, så jeg glæder mig til at se dem vokse op og blomstre.

På kirkegården har graverne drysset kakaoflis ud mellem alle Luther roserne. Så nu dufter det lidt af chokolade, når man går forbi 🙂 Flisen er kakaobønne skaller, som er knust. Så på en måde er det jo vældig bæredygtigt, et restprodukt der bliver brugt til nytte og næring af jorden. Men jeg er efterfølgende kommet til at tænke på – hvor kommer flisen fra? Hvor meget co2 er der blevet udledt, for at fragte skallerne fra deres naturlige voksested – Afrika? Jeg tror, jeg i dette tilfælde vil nøjes med at glæde mig over syn og duft, og lade de andre spørgsmål ligge.

I går havde jeg konfirmanderne for sidste gang. Nu vender de tilbage til skolen. Men jeg havde bagt boller til dem, som vi hyggede med, inden det blev til et farvel og på gensyn til august, hvor de skal konfirmeres. At gå til præst i år har været lidt udfordrende – ikke at kunne mødes og heller ikke lave nogle særlige gudstjenester eller fremstille egne ikoner – så de blev lidt overraskede over, at der var hjemmebagte boller på programmet i går 🙂 Men dejligt at det faldt i god jord, alle boller var spist, da de gik ud af døren 🙂

Med ønsket om en god weekend.

Jette