Jeg går og venter på at rabarber sæsonen skal begynde 🙂 Ole har en lille fin rabarberplante, men der er endnu kun kommet et par stilke op af jorden, så der er lidt lang vej endnu. Men så er det jo rart, at fryseren gemmer på lidt forskelligt. I går var det ribs jeg faldt over. Og kort efter var de kommet i en ret så lækker kage. Som nu er blevet delt og halvdelen givet til kirkegårdens flittige gravere 🙂

Jeg fandt opskriften på nettet, og halverede opskriften. Så det er virkelig en lille bitte lækker kage, der er lavet her. 

Blondie med ribs 

1 æg

50 gr. smør

60 gr. hvid chokolade

50 gr. sukker

40 gr. mel

1 tsk. lakridspulver

et nip salt

40 gr. ribs (frosne er helt fint)

20 gr. hvid chokolade, groft hakket

Jeg smeltede smør og chokolade over vandbad, sådan som det stod i opskriften 🙂 og det er altså en god måde, du får en lækker, blød og homogen blanding. Pisk æg og sukker grundigt sammen og hæld den smeltede chokoladeblanding i og pisk med rundt. Vend de øvrige ingredienser i, sørg for at få det godt blandet. Dejen kommes i en lille form beklædt med bagepapir, min var 16 cm i diameter, og bag blondien ved 175 grader ca. 25 minutter. Kagen køler af i formen – og må meget gerne stå til næste dag 🙂

En lækker kage – delt i små stykker. Der er lakrids i denne udgave, hvis du ikke har det, kan det også fint udelades

Det tog ikke lang tid at lave denne kage, så næste gang kagedåsen er tom og skabet uden kagerester – så bliver der nok bagt en blondie mere 🙂

Og på en kølig forårsdag med regn, der kommer og går, da gør kage godt 🙂

God onsdag.

Jette