Hen over weekenden er det blevet maj 🙂 En skøn, mild og dejlig måned. Forår, fuglefløjt og fridage i et væk 🙂 Helligdagene falder jo forskelligt år for år, men i år er maj velsignet med en del. Både Kristi Himmelfarts dag og pinse venter lige om lidt – og i lørdags var det 1. maj. Det har nu aldrig været en speciel mærkedag i mit liv, men for andre, har det været en særlig dag. 

Til gengæld havde jeg konfirmation igen i går – en enkelt konfirmand blev konfirmeret. 

Fint og festligt – men der mangler alligevel noget. Den summen og snakken som en fyldt kirke giver, det er særligt. Nu håber jeg bare, at det lykkes at få de sidste konfirmeret i august – med masser af gæster og sang, der løfter kirketaget.

“Kom, maj, du søde, milde!

gør skoven atter grøn,

og lad ved bæk og kilde

violen blomstre skøn.

Hvor ville jeg dog gerne,

at jeg igen den så!

Ak, kære maj! hvor gerne

igen i marken gå.”

Når først ordene dukker op i ens hovede, så bliver melodien hængende – nok fordi, det er så dejlig en tid, den synger om 🙂 Og de sidste dages varme og regn har for alvor gjort noget ved naturen. Den fine lyse grønne farve er virkelig trådt frem.

Æbletræet i Kauslunde kirkes Folkeskov står med både blade og blomster på spring. De øvrige træer i skoven er også godt på vej – det er dejligt at følge skovens vækst. Og allerede nu er der mennesker, som kigger forbi derude, selv om der ikke er så meget at se endnu. Men den lille skov skal nok blive til stor glæde på sigt.

I går fik vi også plantet det sidste træ, som jeg fik i fødselsdagsgave. Jeg ved ikke hvad det er for et, men højt og fint er det 🙂 Så selv om grunden ser ret tom ud, så er der altså ind til  flere træer 🙂 Og de ser ud til at have fået godt fat.   

Og i præstegårdens gamle have blomstrer det også 🙂 Maj måned er en skøn tid.

God mandag.

Jette