Det er bare sæson for rabarber 🙂 Og der er masser af opskrifter på kager og bagværk med rabarber – så denne er mest af alt en opfordring til lige at få brugt nogle af de fine røde stængler 🙂

Da koret holdt forårsafslutning, havde min kollega inviteret os indenfor og bød blandt andet på en lækker rabarbercrumble. Hele hendes hus duftede af nybagt tærte og vanilje. Jeg fik ikke opskriften, men her er mit bud. Og den smager faktisk ret fint. Der kunne godt være flere rabarber i, så jeg har i opskriften øget mængden lidt i forhold til det, du ser på billedet 🙂

Lækker rabarbercrumble ( 2-3 pers.)

200 gr. rabarber i skiver

75 gr. rørsukker

60 gr. mel (evt. ½ mandelmel)

50 gr. smør

40 gr. rørsukker

½ vaniljestang (korn heraf) eller 2 tsk. vaniljesukker

Kom rabarber og rørsukker i et lille fad (18 cm i diameter) og bland det godt sammen. I en skål kommes alle de øvrige ingredienser og det hele smuldres sammen. Fordel dejen over rabarberne og bag kagen i ovnen ved 175 grader ca. 25 minutter.

Det er virkelig en hurtig og nem kage, serveres gerne lun og med flødeskum til 🙂 Crumble-kager er umulige at fotografere så det ser fint ud, derfor kun et billede af toppen af kagen.

Rabarberne er endnu en gang fra graverens have 🙂 Min lille vinrabarber ved sommerhuset er endnu ikke leveringsdygtig i særlig mange stængler, men det skal nok komme.

God solskins tirsdag – hvor er det skønne dage, vi har lige nu.

Jette