Jeg har bagt utallige hindbærsnitter 🙂 og gør det lige igen, for det er bare en skøn kage. Og efter turen til Hong Kong er der også noget rart ved at spise noget, man bare kender smagen af 🙂

Nu hvor Den store Bagedyst er begyndt igen, bliver der  pustet til fantasien og lysten til selv at gå i køkkenet. Der er nu ikke meget fantasi på spil her, kun glæden ved mørdej og dejlig hjemmelavet hindbærsyltetøj. Dog ikke lavet i mit køkken, men købt på auktion i forbindelse med en af årets høstgudstjenester.

Hindbærsnitter (6 stk.)

150 gr. mel (jeg brugte 25 gr. grahamsmel)

90 gr. smør

50 gr. sukker

1 æggeblomme fra en sød silkehøne

75 gr. hindbærsyltetøj

100 gr. flormelis

Smuldr smør i mel og sukker til det ligner krummer. Brug gerne foodprocessor, den er virkelig god her 🙂 Saml dejen med æggeblommen – eller lidt koldt vand. Læg dejen på køl, mindst en time.

Rul dejen ud til et rektangel – ca. 20 x 30 cm. Læg dejen på en plade med bagepapir og skær kanterne rene, skær igennem på langs, så der er to lange strimler.

Bages ca. 10 minutter ved 190 grader. Køler af på pladen, inden der smøres hindbærsyltetøj på den ene del og den anden kommes oven på. Trækker lidt, inden der skæres 6 fine snitter ud.

Kom lidt glasur på og drys med lidt pynt.

Og der er lækre kager, sprøde og smagfulde – perfekt til fredag aften foran fjernsynet 🙂

Ønsker dig en dejlig weekend – med vejr, der lader til at give god mulighed for en tur i skoven eller i sommerhus 🙂

Jette