Ja, jeg ved godt, at det ikke har med bagning at gøre 🙂 som sådan. Men det går nu fint i en hindbærsnitte eller i en Othellokage – eller til at komme oven på en nybagt bolle.

Og nu havde jeg jo fået plukket nogle bær, så måtte jeg også prøve at sylte lidt af dem. For det blev kun en mikroportion. De pæneste af bærene kom i fryseren – dem vil jeg glæde mig til at råmarinere når det bliver koldt og mørkt udenfor – en gang til efterår eller vinter.

Hjemmelavet hindbærsyltetøj viste sig at være supernemt at lave. Så det vil jeg godt gøre igen en anden gang.

glasset er genbrug 🙂

Hindbærsyltetøj – et lille glas

150 gr. friske (eller frosne) hindbær

75 gr. sukker

½ tom vaniljestang

Hindbær og sukker blandes godt i en
gryde og står og safter ½-1 time.

Kom vaniljestangen ved og kog syltetøjet (uden låg) ved middelvarme ca. 10
minutter, til det begynder at blive tykkere og bærene er godt kogt ud.
Rør lidt undervejs.

Hældes i et rent glas – der eventuelt er
skyllet i spiritus – og lukkes straks. Lad vaniljestangen blive i, den
giver fortsat smag til syltetøjet.

Denne lille portion var tiltænkt hindbærsnitter. – Men i morgen kommer kirkens personale til et tidligt morgenmøde – og da tror jeg faktisk, at dette syltetøj passer perfekt til et nybagt brød.

Men mere om det i morgen 🙂

Nu er ferien forbi – det har været dejlige afslappede og solrige dage. Og kan godt mærke, at det er lidt op ad bakke at komme i gang igen 🙂

Jette