Seks glimt fra Hong Kong

Der kommer ikke en lang rejsebeskrivelse her 🙂 Jeg synes ikke, det er så interessant, med mindre man lige har været der selv.

Men et par glimt er dejligt at dele med andre, men at sidde og gennemse flere hundrede mere eller mindre vellykkede billede, det synes jeg ikke giver mening.

Så jeg har valgt et billede fra hver dag, og så ligger der lidt flere billeder på Instagram: bagningmedbudget.

Hong Kong har utrolig mange rulletrapper. En stor behagelighed. Til højre ses den længste udendørs rulletrappe knap 1 km. lang. Læg mærke til pigen th – sådan gik kineserne ret ofte – med en Iphone i hånden og blikket rettet mod den, så ikke op, men gik bare hurtigt gennem strømmen af mennesker med de sammenstød, det nu gav 🙂

Frokost på 12. etage med udsigt over byen. Højhuse overalt – og så dog en grøn park midt i det hele. Læg mærke til hullet i højhuset. Huset er bygget efter Feng Shui principper, og det betyder her, at der skal være hul til at vind kan strømme igennem.

I Hong Kong lever mange religioner og filosofier side om side. Turen gik også forbi et taoistisk tempel – med mulighed for at få beskrevet ens fremtid 🙂 Jeg fik læst min – den så udmærket ud 🙂

Skulpturen Den store Buddha (her på en plakat) – var en gave fra det kinesiske styre til Hong Kong få år før, byen gik tilbage til at være under kinesisk styre. Inden da havde den været en britisk koloni, og var det faktisk helt op til 1997.

Gudstjenesten i en luthersk kinesisk kirke, det var virkelig en god oplevelse. Også selv om vi ikke forstod et ord af det, der blev sagt. Vi havde heldigvis fået prædikenen udleveret på engelsk, så vi kunne læse den selv. Og det var en fin luthersk prædiken. Salmerne var også oversat til engelsk, så her kunne vi bidrage. Og det er altid dejligt at synge sammen.

Vi brugte en dag uden lidt udenfor Hong Kong på to institutioner, hvor der blev undervist i kristendom. Der er ca. 10 % kristne i Hong Kong, men i selve Kina er der langt flere, selv om de i disse år har nogle vanskellige vilkår på grund af det politiske styre.

På Tao Fong Shan fandt vi denne labyrint. Den er tænkt til walking meditation, og minder virkelig meget om den, jeg så på Horne kirkegård på Sydfyn. Det var lidt sjovt.

Tilbage i Danmark – så er Hong Kong meget langt væk, på alle måder. Men det har været en stor oplevelse at få mulighed for at se kirke og kristendom på den anden side af jorden – i en helt anden virkelighed, og dog genkendelig og universel.

God torsdag.

Jette

Forrige indlæg

Retur fra Hong Kong

Næste indlæg

Klassisk hindbærsnitte

2 Kommentarer

  1. Karen

    Velkommen hjem, Jette! Godt, at I havde end spændende tur. Det er nu ret forrygende sådan at komme ud i det ukendte 🙂
    Kh, Karen

    • Jette Holm Rosendal

      Tak 🙂 og helt enig. Tiden fløj afsted med oplæg og oplevelser side om side. Et fascinerende sted, hvor der altid er blinkende neonlys og masser af liv. Men også fint at være landet i rolige omgivelser her på Vestfyn 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal