Forleden havde jeg kage med til mine kollegaer, de frivillige i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Billund. Og en af de frivillige er glutenallergiker, så derfor udfordres jeg jævnligt til at tænke og bage nyt. Her er det opskriften på en lille glutenfri lagkage, der er i spil. Og den smager ret godt. Lidt grov i strukturen, for i dejen er både havregryn, mandler og kokos. Og moussen er frisk og chokoladen på toppen er lækker. Så – what’s not to like 🙂
Glutenfri lagkage (6-7 pers)
2 æg
85 gr. sukker
25 gr. mandler
50 gr. havregryn
15 gr. kokos
½ tsk. bagepulver
Blend mandler og havre til groft mel. Pisk æg og sukker let og luftigt og vend så de øvrige ingredienser i – rør forsigtigt rundt, til det hele er godt blandet. Kommes i en springform (18 cm i diameter), der er beklædt med bagepapir, og bag kagen 20-25 minutter ved 190 grader. Køler af i formen. Tages forsigtigt ud og deles i to. Kagen er lidt skrøbelig. Når den skal bruges, vender jeg kagen på hovedet, så bunden er øverst – det giver det glatteste lag at komme ganachen på.
Mousse
150 gr. bær (jordbær, hindbær, ribs)
50 gr. sukker
evt. en ½ tom vaniljestang
Bær og sukker (og vaniljestang) koges op og simrer et par minutter. Køler af og blendes.
1 dl. yoghurt
2 dl. piskefløde
3 bl. husblas
Sæt husblas i blød i koldt vand i 15 minutter. Pisk fløden til lækker flødeskum. Vrid vandet af husblassen og smelt den i mikroovn, køl husblassen ned med lidt frugtpure – lidt af gangen. Vend yoghurt og frugt sammen og kom til sidst flødeskummet i.
På et serveringsfad lægges en bund af kagen, sæt kageplast omkring, og fordel så – af et par omgange – moussen oven på bunden. Lad det sætte sig lidt inden den sidste bund lægges på. Sæt kagen på køl, mindst et par timer.
Chokoladeganache
50 gr. chokolade
25 gr. piskefløde
Hak chokoladen fint, og varm piskefløden op til kogepunktet. Hæld det over chokoladen og lad det stå et minuts tid inden der røres rundt til en lækker og fin ganache. Hæld den over toppen af kagen.
Når kagen skal serveres fjernes kageplasten og den sprøjtes op med flødeskum (ca. 3 dl. piskefløde pisket godt stift).
Og så er der en lækker kage.
Velbekomme og god mandag.
Jette
Lene
Lækkert 🙂
Jette Holm Rosendal
🙂 God sommer til jer. kh Jette