diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: april 2024

Et lille havehegn

Jeg har forsøgt mig ud i noget, jeg ikke har prøvet før. Men som Pippi Langstrømpe sagde:

“Jeg har aldrig prøvet det før, så det kan jeg helt sikkert”.

Jeg ved ikke, om jeg var helt så overbevist – men jeg har gjort et forsøg. Og er faktisk blevet ret godt tilfreds med resultatet 🙂 At lave et lille hegn, som kan være med til at afgrænse et område i den nye have.

#klimahandledag

I går var det klimahandledag. Et initiativ sat i verden af blandt andre Grønne Nabofællesskaber og støttet af DeltagerDanmark. Og en opfordring til at samtale om og handle på noget, der gavner klimaet.

Jeg har deltaget før – med at arrangere en grøn fællesmiddag. Og det gjorde jeg igen i år. Inviterede venner og naboer til grøn aftensmad og så lidt snak om klima, co2, miniskove, delebiler og meget andet. Og på landet er noget realistisk og andre ting lader sig bare ikke helt gennemføre – der er for langt mellem husene.

Husbyggeri uge 17

Det begynder at gå stærkt – på nogle punkter. Og på andre – så venter vi.

Tulipanerne i krukken folder sig ud på fineste vis. Jeg venter med længsel på, at jorden bliver vendt, så nogen af de mange sten kommer længere ned – for inden da, kan jeg ikke rigtig begynde at plante. Så Sankt hans urt og tulipaner bor fortsat i krukker.

Lækre bløde boller med rabarber og marcipan

Instagram kan noget 🙂 Der dukker hele tiden spændende billeder op – og man kan bruge ret meget tid på at kigge med på andres ideer og gøremål. Og det har jeg så gjort igen 🙂

Denne gang faldt jeg over de lækreste boller bagt med rabarber og marcipan – og sat tæt sammen, så de kom til at minde lidt om hveder. Og med helt nye rabarberstængler i haven, så måtte opskriften da prøves. Jeg lavede en lidt mindre udgave. Den oprindelige finder du her.

Fossiler fra fortiden og en forårskage

Jeg har aldrig ledt efter fossiler. Og var nok heller ikke kommet til det, hvis det ikke var fordi min søn Peter, havde ønsket sig sådan en oplevelse i julegave 🙂 Så han og jeg drog til Gram Lergrav i lørdags og brugte nogle timer et helt særligt sted. Der var stille og roligt, og de andre gæster var også mennesker med stor interesse for fortidens efterladenskaber.

Så Peter og jeg blev udrustet med skruetrækker, spade og spand og iført gummistøvler – og så tog vi på fossiljagt. Det handler om tålmodighed. Vi gravede et lille stykke ler fri og sad så og smuldrede det – i håb om, at der lå en lille fossil gemt midt i.

Pileflet som kompostbeholder

Lad det være sagt med det samme – jeg har aldrig lært at flette med pil – og det ses i resultatet. Men alligevel er jeg nu okay tilfreds 🙂

Jeg så et sted på nettet en, som havde lavet små beholdere af pileflet til at samle haveafklip i. Det syntes jeg, lød som en spændende ide. Og en pæn ide.

Jeg har haft kompostbeholdere alle de steder jeg har boet. Af forskellige slags – nogle lavet af trælameller og en fin en i plastic (en bryllupsgave) og her hos Ole, er det blot en bunke på jorden i et hjørne af haven. Og uanset udseendet, så er det bare en god ide. At samle organisk materiale og give det tilbage til jorden – det er alt andet lige bedre end at brænde det af. Hvis du spørger mig 🙂

63 år

Så skiftede sidste tal i mit åremål her på jorden endnu en gang 🙂 Jeg havde fødselsdag i går, og er nu godt i gang med mit sjette årti. Men helt fint med det, tiden går bare hurtigt 🙂

Jeg havde en helt stille og rolig dag – efter eget ønske – og var så ude at spise sammen med Ole i aftes. Og spiste masser af sushi, som blev serveret af en robot – det er virkelig fagre nye tider. Et super sjovt koncept, hvor vi først lige skulle finde ud af, hvordan det fungerede. Men smart var det, og maden var lækker 🙂

Ole og jeg har jo fødselsdag ret tæt på hinanden, så en af gaverne var fælles. En ret smart selvvander potte beregnet til krydderurter. Nu er den blevet udstyret med en basilikum, og så er pointen at en tråd nede i potten sørger for at suge vand op til planten. Så jeg skal ikke selv gå og vande 🙂

Og den anden del af gaven var også vældig god. En plakat med 100 danske seværdigheder. Alle tegnet som stregtegning på lækkert papir – men pointen er, at der fulgte et lille stempel med, så når en seværdighed er besøgt sættes et stempel “Been there” Det er da en sjov ide 🙂 og jeg glæder mig til at besøge alle de seværdigheder, jeg mangler, for der er nogle tilbage endnu.

Og således godt på vej ind i det næste år 🙂

God onsdag.

Jette

En mariehøne og et malet hus

Jeg læste forleden, at der er rigtig mange mariehøns for tiden. Så det var helt naturligt, at jeg også fandt en lille fin mariehøne udenfor i går. Den sad ovenpå æbler, der var på vej på komposten. Æblerne kunne ikke holde sig længere – og jeg havde ikke nået at få dem brugt (æblerne havde været sat til opbevaring i en kølig hal)

Varmen og solen får mariehønsene til at vågne, og nu vender de tilbage til naturen – og det er godt, at der er mange af dem. Både fordi de er så fine, men også fordi de senere hen gør kål på en masse bladlus.

Jeg er ret vild med mariehøns. Synes bare de er fine. Og synger ofte sangen om Mariehønen Evigglad, når jeg er sammen med barnebarnet 🙂

Og en tur på byggepladsen afslørede at maleren virkelig havde været flittig. Og dygtig. Det fineste stykke arbejde var udført og vi har nu et hus, der er helt nymalet. Hvor er det dejligt. Nu tørrer det og så kommer mureren forbi sidst på ugen og begynder at lægge fliser i gang og på badeværelse. Og murer en brusekabine – med sæbehylde 🙂 Det er mit store ønske – tænk at få en indbygget hylde til at stille shampo og sæbe på, så det ikke længere skal stå på gulvet 🙂 Det er luksus.

Der er kun grund til at være glad – og med det smukke solskinsvej og lune temperaturer, så går det helt af sig selv.

God mandag.

Jette

Mormor igen

For godt to år siden blev jeg velsignet med en ny titel – nemlig Mormor. Det har været en stor fornøjelse lige siden 🙂

Og nu er det sket igen – første barnebarn er blevet til storesøster og nu er der kommet en lillesøster til.

Og jeg tænker, kan der blive plads til endnu en, for den første fylder meget – med bare at være hende. Men på forunderligvis, så er der også plads til lillesøster. Endnu ligger hun stille og sover og ser bare helt perfekt ud. Det er virkelig livets under, man er vidne til her.

Og født påskelørdag – midt i foråret – på kanten af opstandelsen. Det er da fantastisk.

Nu glæder vi os alle til at lære det lille nye menneske at kende. Det bliver helt sikkert også en fest 🙂

God weekend.

Jette

Husbyggeri i uge 14

Vi har haft en dejlig påske, og håndværkerne har holdt en velfortjent ferie. Men nu er det tid til, at den næste håndværker kommer på banen. Og det er maleren Casper.

I påsken fik Ole sat de sidste Fermacell plader op i garagen, så den også var klar til, at maleren kom. For vi har besluttet at det med at male et helt hus – det vil vi gerne have en professionel til at gøre. Og han har også bare det rigtige værktøj og maskiner.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal