Fossiler fra fortiden og en forårskage

Jeg har aldrig ledt efter fossiler. Og var nok heller ikke kommet til det, hvis det ikke var fordi min søn Peter, havde ønsket sig sådan en oplevelse i julegave 🙂 Så han og jeg drog til Gram Lergrav i lørdags og brugte nogle timer et helt særligt sted. Der var stille og roligt, og de andre gæster var også mennesker med stor interesse for fortidens efterladenskaber.

Så Peter og jeg blev udrustet med skruetrækker, spade og spand og iført gummistøvler – og så tog vi på fossiljagt. Det handler om tålmodighed. Vi gravede et lille stykke ler fri og sad så og smuldrede det – i håb om, at der lå en lille fossil gemt midt i.

Jeg havde ikke heldet med mig. Men pludselig kom Peter gående med et lille sneglefossil i hånden – det var dukket op i leret. Og lidt senere kunne han igen prale med at have fundet endnu et lille fossil. De var fine og velbevarede – og fik vi oplyst efterfølgende – ca. 10 millioner år gamle! Det kan nu også noget 🙂

Men små er de – den største ca. en cm. lang. Men det var hele turen værd. Og spændende at dumpe ind i en verden, jeg aldrig før havde været i. En god oplevelse i naturen.

Og fra fortiden til foråret – det er ved at være tid til rabarber. Jeg har efterhånden fået tre planter i Oles have, og dem er der ved at være godt gang i. Skønt med disse forårsbebudere, og frisk frugt på denne tid af året.

Jeg bagte en rabarberkage i søndags, da min søster og svoger var på besøg – det var dog rabarber fra fryseren. Men det varer ikke længe, før de friske også kan bruges. Kagen her er glutenfri, men virkelig lækker. Billedet yder ikke kagen retfærdighed – men det var alt, der var tilovers efter besøget 🙂

God tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Pileflet som kompostbeholder

Næste indlæg

Lækre bløde boller med rabarber og marcipan

2 Kommentarer

  1. Det var da en spændende oplevelse. Der anede jeg ikke, at man kunne komme til, men det ved jeg nu ☺️ dejligt med rabarberkage 🌺

    • Hej Jytte 🙂 Tak for din hilsen – og ja, der gemmer sig mange lidt ukendte oplevelser rundt om i landet 🙂 Den her var helt sin egen 🙂 god weekend. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal