Det her er en glutenfri udgave af min populære bradepandekage med rabarber, kokos og hvid chokolade.

Igen er vi på forsøgsstadiet – men resultatet er nu blevet okay. Men ser man på hver ingrediens for sig, så er der jo heller ikke noget, som ikke skulle smage godt 🙂 Kagen er dog lidt mere skrøbelig end en almindelig bradepandekage, der er ikke noget gluten til ligesom at holde det hele sammen.

Jeg forsøger at bage glutenfri med de ingredienser, jeg allerede har i køkkenet. Og derfor bliver resultatet naturligt nok også derefter. Man kan helt sikkert købe mere specielle produkter lige egnet til glutenfri bagværk – men det synes jeg er lidt mere besværligt. Om kort tid skal min søster og jeg på netop glutenfri bagekursus, så kan det jo være at jeg mener noget andet til den tid 🙂

Rabarberne har jeg igen hentet hos min flinke graver. Det er altså godt at kende nogen, der har rabarber i haven 🙂

Lille bradepandekage med rabarber (6-8 stk)

100 gr. rabarber i små stykker

15 gr. kokosmel

10 gr. sukker

Det hele blandes og trækker mens resten af dejen laves.

2 små æg

75 gr. smør/margarine

150 gr. sukker

evt. lidt vaniljekorn

50 gr. kokosmel

50 gr. havregryn, malet til mel

25 gr. mandelmel

½ tsk. bagepulver

1-2 spsk. mælk

25 gr. hvid chokolade, groft hakket

Kom smør, sukker og evt. vanilje i en skål og pisk det sammen. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt efter hvert. Derefter kommes de øvrige ingredienser i dejen og det hele røres godt sammen. Fordel dejen i en springform ( 16 cm i diameter) eller en firkantet form ( ca. 15 x 15 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Kom rabarberblandingen ovenpå og tryk den lidt ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader ca. 45 minutter, prøv med en tandstik om den er færdig. Der må ikke hænge dej ved tandstikken.

Køler af i formen.

Nu er kagen klar til at komme med til København i morgen. Så nu er der både kage og cookies til kaffen i pauserne. Det skal nok blive en god dag, jeg har fri, og det samme har Ole. Jeg glæder mig til en tur øst over.

God tirsdag.

Jette