diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: december 2021 Side 1 af 2

Året der gik, juli til december

Det sidste halve år står lidt klarere i erindringen 🙂 Men derfor er det alligevel sjovt at se tilbage, for nogle oplevelser og glimt er allerede gledet i baggrunden. Her kommer de sidste seks billeder fra 2021.

Juli

En bog fra vores bryllup – den læses fortsat med glæde

Juli er sommermåneden i Danmark. Der var stadig jordbær og ture ud i det blå og en fem års bryllupsdag. Jeg er meget glad for at være i Danmark om sommeren – glæder mig allerede til sommeren 2022 🙂

August

Klar til årets cykelferie 🙂

Året der gik, januar til juni

Det kommer helt af sig selv, det med at tænke tilbage på året, der er gået. Egentlig havde jeg tænkt, at det springer jeg over i år – men det er nu alligevel meget hyggeligt lige at kigge tilbage på, hvad der skete undervejs af stort og småt. Noget er allerede glemt, andet står ret skarpt.

Så i dag kommer der seks billeder fra årets første halvår 🙂

Januar

Alba og en bunke jord

Årets første måned viste sig at være en kold affære. Der er sne og frost på mange af billederne.

Glædelig jul

Kære dig, som læser med 🙂

Om ganske få dage er det jul. En dejlig tid, stemningsfuld, højtidelig og fyldt med traditioner.

Og i år, helt anderledes for mig – jeg skal ikke holde en eneste prædiken. Men vil glæde mig til at gå i kirke juledag og der nyde freden, lytte til julens budskab og synge med på de smukke julesalmer. Salmer, der siger alt det, vi ikke selv kan komme i tanke om at formulere.

Krydderkage med svesker og valnødder

Nu fik jeg jo ikke bagt den engelske julekage i år – men så kan denne krydderkage erstatte den lidt. Den er i hvert fald noget hurtigere at lave 🙂 Opskriften er fra Instagram og Meyers julebog – og det jeg faldt over var, at der blev brugt svesker i kagen.

Svesker lever sådan et lidt usynligt liv. Det er heller ikke favoritten, når det kommer til tørret frugt. Men i kagen her fungerer det meget godt. Og i Oles køkkenskuffe var der indtil flere næsten tomme poser med indtørrede svesker – de fik nyt liv, efter nogle timer i blød 🙂

Tredje stik – ja tak

I dag skal jeg have mit tredje vaccinestik. Det er gået virkelig hurtigt, fra at myndighederne begyndte at tale om at vaccinere tidligere med det tredje stik og så til, at der tikkede en invitation ind i ens e-boks.

Det er bare privilegeret at bo i et land som Danmark, hvor kommunikation, logistik og meget andet bare fungerer. Og det er jeg meget taknemmelig for. For sikke et apparat der skal køres i stilling, når en helt befolkning skal vaccineres.

Luciadag

Igennem årene har jeg været med til mange luciaoptog. Store piger og små piger, der på fineste vis har været med til at synge julen ind og lyset op. Hver gang en fornøjelse, og oftest med bedsteforældre som de meget stolte tilskuere 🙂 I går var det dog en koncert med fokus på sangen, som jeg deltog i. Her medvirkede Billund kirkes pigekantori – og også her var der mange stolte bedsteforældre, som fulgte med. Det var nu også en stor fornøjelse både at medvirke og tillige lytte til.

Julekoncert

Advent og jul hænger virkelig sammen med sang og musik. Julesange- og salmer kan noget. Måske fordi det er så meget fælles gods. Vi har sunget de kendte og elskede julesalmer hele vort liv.

Det var noget af det tankevækkende, når jeg havde konfirmander. Til daglig var de ikke så vilde med at synge med – men når vi kom til december og det blev tid til “Et barn er født” eller “Dejlig er den himmel blå” så skete der noget. Her kunne og ville de gerne synge med. Genkendelsen, fortroligheden og alle minderne de var samlet i de gamle salmer.

Og derfor er jeg stor fan af julekoncerter. Især de lidt mindre og lokale koncerter holder jeg af. På søndag synger jeg igen med i Billund kirkes projektkor, hvor vi sammen med kirkens pigekantori og dygtige musikere skal holde koncert. Det bliver så festligt 🙂

Veganske småkager

Det var egentlig ikke meningen at de her småkager som sådan skulle være veganske 🙂 Men ingredienslisten gjorde det meget let at lave dem som sådan. Inspirationen er fra Odense Marcipans julefolder, hvor der var en opskrift på marcipansmåkager med honningkagekrydderi. Det lød tilpas spændende til at det måtte prøves 🙂

Jeg har tilrettet opskriften til det, mit køkken rådede over. Og jeg er virkelig positiv overrasket over resultatet. Honningkagekrydderiet kan købes færdigt, eller du kan lave det selv. Igen med hjælp fra nettet fik jeg blandet en fin blanding af varme krydderier, som så blev brugt her.

Marcipan snebolde

Endnu en adventsweekend er gået – fyldt med hygge, kirkegang og gæster. Stille morgener, hvor både kalenderlys og adventskrans er tændt. Der er ikke noget dårligt at sige om december på dette tidspunkt 🙂

Konfekt har jeg ikke fået lavet noget af endnu. Men faldt over en opskrift et sted på nettet med marcipan snebolde. Små marcipankugler med fyld og rullet i flormelis – ganske enkelt og meget elegant og smagfuldt. Her er min udgave, som er med tørrede tranebær og mandler.

Marcipan snebolde (16 stk)

150 gr. marcipan

50 gr. tørrede tranebær

1 tsk. portvin

25 gr. mandler

Flormelis

Små gaveposer

I de sidste tredive år – sådan cirka – har jeg været til julefrokost med menighedsråd og kirkens personale. Det har været super hyggeligt. Og lidt nostalgisk lige at tænke tilbage på. For i år er det anderledes. Men der er stadig en julefrokost at glæde sig til – denne gang med personalet fra Genbrugsbutikken.

Jeg har endnu ikke mødt alle dem, som frivilligt giver en hånd med der, så det bliver fint at få hilst på dem og nyde lidt god mad i deres selskab.

Og jul er traditionernes tid – så også her i Billund spilles der pakkespil ved julefrokosterne 🙂 Hver deltager medbringer en lille gave, som der så spilles om.

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal