Det har været en lidt speciel uge, hvad angår det musikalske 🙂 Med ikke mindre end to koncertoplevelser, så er der blevet fyldt op i den musikalske bank.

Jeg taler gerne om det gode ved at gå til julekoncerter – og det gør jeg stadig, for det er en dejlig måde at bruge en aften i december på. Sammen med andre at synge kendte julesange og salmer. Men også at lytte – nyde dygtige musikeres kunnen. Det bliver man glad og beriget af.

Tirsdag aften var det i Hejnsvig kirke, her var Brødrene Olsen på besøg. Som ventet kunne de to herrer trække folk af huse, og de er gode og super professionelle. To mænd og deres guitarer og næsten 50 års erfaring – ja det fungerer bare 🙂 Til den sidste del af deres optræden havde de mere elektrisk lyd med, og gav her en del af deres mange hits.

Det var en koncert – men ikke så julet. I sagens natur, for de har ikke skrevet mange julenumre. Men jeg gik derfra i godt humør, genkendelsens glæde var til fulde blevet indfriet.

I aftes var der koncert i Gamborg kirke. En helt anden slags koncert. Vesselil spillede. Tre super dygtige unge kvinder spillede folkemusik med nordisk islæt. Deres fine musikalske univers var en fornøjelse at lytte til. Og samtidig med at de spillede, sang de også på flere af deres numre.

Og fælles julesange blev det også til. I et roligt tempo – det var i det hele taget en aften præget af ro og nærvær. En umiddelbarhed. Det kunne mærkes, at de stadig er på vej – og skal nok nå langt.

I Gamborg er der tradition for, at man samles i forsamlingshuset efter en koncert. Det gjorde vi også i aftes og spiste os mætte i æbleskiver, alt imens snakken gik. Det er et lokalsamfund, når det er bedst – hvis du lige spørger mig 🙂

Nu venter 2. søndag i advent – og en stille weekend. Det er helt fint.

God fredag.

Jette