Advent og jul hænger virkelig sammen med sang og musik. Julesange- og salmer kan noget. Måske fordi det er så meget fælles gods. Vi har sunget de kendte og elskede julesalmer hele vort liv.

Det var noget af det tankevækkende, når jeg havde konfirmander. Til daglig var de ikke så vilde med at synge med – men når vi kom til december og det blev tid til “Et barn er født” eller “Dejlig er den himmel blå” så skete der noget. Her kunne og ville de gerne synge med. Genkendelsen, fortroligheden og alle minderne de var samlet i de gamle salmer.

Og derfor er jeg stor fan af julekoncerter. Især de lidt mindre og lokale koncerter holder jeg af. På søndag synger jeg igen med i Billund kirkes projektkor, hvor vi sammen med kirkens pigekantori og dygtige musikere skal holde koncert. Det bliver så festligt 🙂

I morgen skal jeg også til koncert – denne gang i Århus. Kalendergaven til Peter var blandt andet billetter til en syng sammen koncert i Århus Teater. Og jeg inviterede mig selv med 🙂 For jeg har aldrig været i teateret, så det i sig selv var grund nok. Men at komme derind sammen med familien og synge sammen med en masse andre mennesker, det var da også en god grund 🙂

Så med en bolledej i bagagerummet og småkager i dåsen tager vi turen mod Århus. Så er vi klar til at spise morgenmad sammen og senere drikke eftermiddagskaffe sammen – og kan ellers se frem til masser af julehygge og stemning.

Håber du også har en dejlig 3. adventsweekend i kalenderen.

Jette