Det var egentlig ikke meningen at de her småkager som sådan skulle være veganske 🙂 Men ingredienslisten gjorde det meget let at lave dem som sådan. Inspirationen er fra Odense Marcipans julefolder, hvor der var en opskrift på marcipansmåkager med honningkagekrydderi. Det lød tilpas spændende til at det måtte prøves 🙂

Jeg har tilrettet opskriften til det, mit køkken rådede over. Og jeg er virkelig positiv overrasket over resultatet. Honningkagekrydderiet kan købes færdigt, eller du kan lave det selv. Igen med hjælp fra nettet fik jeg blandet en fin blanding af varme krydderier, som så blev brugt her.

Størrelsen på mine småkager minder mere om små snitter – men når smagen er så god, så gør det ikke så meget 🙂

Småkager med marcipan og krydderi (14 stk.)

75 gr. vegansk smør

40 gr. flormelis

1/4 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker

40 gr. marcipan

25 gr. grahamsmel

100 gr. hvedemel

1 tsk. honninkagekrydderi

25 gr. rørsukker

Hvis du bruger en vaniljestang, så skrab kornene ud og bland dem med flormelissen. Kom det sammen med smørret og marcipanen, der er revet eller plukket i små stykker, og pisk det sammen. Tilsæt krydderi og mel og ælt dejen hurtigt sammen. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir – til en firkant ca. 3/4 cm tyk. Drys rørsukker oven på og tryk det lidt ned i dejen. Sæt dejen på køl en times tid, og skær så dejen i firkanter og stil dem fra hinanden på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 175 grader ca. 12 minutter. Køler af inden de gemmes væk i en lufttæt dåse – eller spises med det samme 🙂

Det er højsæson for småkager. Og dejlig nemt lige at kunne servere en småkage, hvis nogen kommer forbi. Min engelske julekage holder fri i år – men til næste år kommer den frem igen. Brunkagerne er heller ikke blevet bagt endnu – men det er der råd for 🙂

God onsdag – en meget blæsende dag.

Jette