Endnu en adventsweekend er gået – fyldt med hygge, kirkegang og gæster. Stille morgener, hvor både kalenderlys og adventskrans er tændt. Der er ikke noget dårligt at sige om december på dette tidspunkt 🙂

Konfekt har jeg ikke fået lavet noget af endnu. Men faldt over en opskrift et sted på nettet med marcipan snebolde. Små marcipankugler med fyld og rullet i flormelis – ganske enkelt og meget elegant og smagfuldt. Her er min udgave, som er med tørrede tranebær og mandler.

Marcipan snebolde (16 stk)

150 gr. marcipan

50 gr. tørrede tranebær

1 tsk. portvin

25 gr. mandler

Flormelis

Hak tranebær og lad dem trække i portvinen, så længe du har tid til at vente. Der kan godt bruges lidt mere portvin 🙂 Mandlerne smuttes, ristes let på en pande og hakkes groft. Tranebær og mandler æltes ind i marcipanen, portionen deles 16 stykker og trilles runde og vendes i flormelis.

Tørrer lidt inden de kommes i en lufttæt beholder. Og så er de klar til at blive serveret til en kop kaffe. Ole har lovet, at han gerne vil være test smager 🙂

Jeg har en gang lavet nogle snebolde, der lignede. De var nu også ret så lækre 🙂 I det hele taget, så er december fyldt med delikatesser, der alle smager godt. Så det handler mere om at vælge ud.

I denne uge venter en julefrokost – jeg har set menuen og der var ikke mindre en tre slags fisk. Det bliver en god aften.

Med ønsket om en dejlig december uge.

Jette