Første december

Det er en helt særlig dag – selv om det blæser, regner og er mega mørkt, så er det en god morgen. Som det står i den kalenderbog, jeg læser i:

Fra den ene dag til den anden sker der en forandring….. så bliver det den 1. december, og det er, som om kalenderskiftet gør underværker … (Margaret Lindhardt)

Ja sådan opleves det. Der blev tændt kalenderlys, der blev skrabet det første felt på julekalenderen og de fine kopper kom i brug en onsdag morgen. Ja, “der er noget i luften, jeg ved ikke hvad….” som vi også synger med glæde.

Det er selvfølgelig også en mærkelig tid vi har taget hul på – december har de sidste 30 år været fyldt med masser af kirke aktivitet. Det lader jeg i år alle andre gode præster om. Og nyder at kunne komme og sætte mig ned og bare deltage og være med.

Og komme til koncerter. Projektkoret, som jeg medvirker i, skal medvirke ved endnu et julearrangement – det er så hyggeligt, og dejligt at synge sammen med en masse andre sangglade mennesker.

På de indre linjer, så er der blevet bagt 🙂 Jeg fik lavet første portion af pebernødder i går. Så er julemåneden godt i gang. Jeg er meget glad for hjemmebagte pebernødder – hvorimod de fabriksfremstillede ikke har den store interesse. Men hver og en af mine pebernødder er rullet i hånden og fyldt med krydderier og gode tanker 🙂

Vaniljekranse blev det også til. Min opskrift er på en lille portion, så det er faktisk den tredje portion, jeg har lavet her. De to foregående har været en vegansk udgave. Det er samme opskrift blot er smørret udskiftet med plantebaseret smør og æggeblommen er udeladt.

Og i aften skal der ses julekalender 🙂 Uanset om der ikke er skyggen af børn i nærheden, så ser jeg glad og gerne en julekalender.

Må du få en dejlig og hyggelig december.

Jette

Forrige indlæg

Glimt fra 1. søndag i advent

Næste indlæg

Små gaveposer

4 Kommentarer

  1. December er den skønneste måned. Uden den ville vinteren godt nok være trist. Der er nok en grund til, at vi her nordpå gør mere ud af adventstiden, end de gør sydpå. Vi skal bestemt også se julekalender – det bliver man aldrig for gammel til 🙂
    Rigtig god december og kh, Karen

  2. Hvor må det være en forunderlig tid for dig, hvor der er tid til andre ting end præstegerningen. Jeg håber jeg får bagt småkager i morgen. Hvert år føler jeg det som om jeg er bagud og hvert år må jeg minde mig selv om, at julen kommer uanset om jeg er klar eller ej 🙂

    • Kære Lene. Tak for din hilsen – og ja, det er så fint, at der altid kommer en jul igen til næste år, uanset, hvad vi når her i december. Mange tanker til dig i det her vintervejr – og din imponerende indsats på sygehuset. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal