Nu fik jeg jo ikke bagt den engelske julekage i år – men så kan denne krydderkage erstatte den lidt. Den er i hvert fald noget hurtigere at lave 🙂 Opskriften er fra Instagram og Meyers julebog – og det jeg faldt over var, at der blev brugt svesker i kagen.
Svesker lever sådan et lidt usynligt liv. Det er heller ikke favoritten, når det kommer til tørret frugt. Men i kagen her fungerer det meget godt. Og i Oles køkkenskuffe var der indtil flere næsten tomme poser med indtørrede svesker – de fik nyt liv, efter nogle timer i blød 🙂
Krydderkage med svesker og valnødder
150 gr. svesker i små stykker
½ dl. snaps/rom eller anden spiritus
125 gr. mel (gerne 25 gr. grahamsmel)
25 gr. blandede mandler og kerner (mandler, solsikkekerner, græskarkerner)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
½ tsk. nellike
½ dl. creme fraiche
½ dl. ymer (eller andet surmælksprodukt)
125 gr. smør/margarine
125 gr. sukker
1 æg
30 gr. grofthakkede valnødder
Sæt svesker i blød i snapsen i nogle timer. I en skål piskes smør og sukker sammen og ægget piskes med. Kom creme fraiche og ymer i og pisk det let med. Mandler og kerner blendes til groft mel og vendes i dejen sammen med de øvrige ingredienser. Kom dejen i en 1 liters brødform (med bagepapir i bunden) og bag kagen ca. 40 minutter ved 175 grader. Køler af i formen, inden den vendes ud og drysses med flormelis. Og med et ligner et helt snelandskab 🙂
En dejlig kage med lidt gods i.
Og så banker den sidste advents weekend på døren – vi nærmer os jul.
Glædelig fjerde søndag i advent.
Jette
nivito
Det ser simpelt ud, men jeg synes, denne kage er meget lækker