Krydderkage med svesker og valnødder

Nu fik jeg jo ikke bagt den engelske julekage i år – men så kan denne krydderkage erstatte den lidt. Den er i hvert fald noget hurtigere at lave 🙂 Opskriften er fra Instagram og Meyers julebog – og det jeg faldt over var, at der blev brugt svesker i kagen.

Svesker lever sådan et lidt usynligt liv. Det er heller ikke favoritten, når det kommer til tørret frugt. Men i kagen her fungerer det meget godt. Og i Oles køkkenskuffe var der indtil flere næsten tomme poser med indtørrede svesker – de fik nyt liv, efter nogle timer i blød 🙂

Krydderkage med svesker og valnødder

150 gr. svesker i små stykker

½ dl. snaps/rom eller anden spiritus

125 gr. mel (gerne 25 gr. grahamsmel)

25 gr. blandede mandler og kerner (mandler, solsikkekerner, græskarkerner)

½ tsk. bagepulver

½ tsk. salt

1 tsk. kanel

½ tsk. nellike

½ dl. creme fraiche

½ dl. ymer (eller andet surmælksprodukt)

125 gr. smør/margarine

125 gr. sukker

1 æg

30 gr. grofthakkede valnødder

Sæt svesker i blød i snapsen i nogle timer. I en skål piskes smør og sukker sammen og ægget piskes med. Kom creme fraiche og ymer i og pisk det let med. Mandler og kerner blendes til groft mel og vendes i dejen sammen med de øvrige ingredienser. Kom dejen i en 1 liters brødform (med bagepapir i bunden) og bag kagen ca. 40 minutter ved 175 grader. Køler af i formen, inden den vendes ud og drysses med flormelis. Og med et ligner et helt snelandskab 🙂

En dejlig kage med lidt gods i.

Og så banker den sidste advents weekend på døren – vi nærmer os jul.

Glædelig fjerde søndag i advent.

Jette

Forrige indlæg

Tredje stik – ja tak

Næste indlæg

Glædelig jul

1 Kommentarer

  1. Det ser simpelt ud, men jeg synes, denne kage er meget lækker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal