Kære dig, som læser med 🙂

Om ganske få dage er det jul. En dejlig tid, stemningsfuld, højtidelig og fyldt med traditioner.

Og i år, helt anderledes for mig – jeg skal ikke holde en eneste prædiken. Men vil glæde mig til at gå i kirke juledag og der nyde freden, lytte til julens budskab og synge med på de smukke julesalmer. Salmer, der siger alt det, vi ikke selv kan komme i tanke om at formulere.

Om engle, der daler ned i skjul. Om glæden, der ligger på strå i en stald. Om Gud, der blev menneske. Alt det, der er med til at gøre vores verden større og smukkere. Og som bringer tro, håb og kærlighed midt i vinterens mørke.

Juleaften fejres i min datter og svigersøns nye hus – sammen med den nærmeste familie. Det bliver så fint.

Der er kommet lidt pynt på juletræet i udestuen. Men jeg tænker, at min gamle gravermedhjælper og tidligere konfirmand igen i år vil ryste på hovedet og sige: “Jette, der er godt nok ikke meget pynt på det træ!” Og det er helt rigtigt 🙂 I år er en stor del af julepynten udlånt. Trine havde ikke meget, der kunne hænges på et juletræ. Så er det godt at have samlet og arvet julepynt i indtil flere kasser 🙂

At tage i byen juleaften – det giver meget ro her. Ikke at skulle stå med ansvaret for al julemaden. Det er egentlig helt okay 🙂 Men jo, der skal dog laves risalamande, brun vegetarisk sovs og lækre rødkåls- og grønkåls salater. Så lidt byder jeg ind med.

Plus nye forsyninger af vaniljekranse. De er blevet et hit i år, så i dag blev der bagt endnu en portion. Dejligt at kunne glæde andre med hjemmebagte småkager.

Nu vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul. Må du få nogle dejlige dage fyldt med alt godt. Gode ord, smukke toner og velsignet samvær.

Kærlig hilsen

Jette