Da Ole og jeg for to år siden var på vores første cykelferie sammen, så var et af de første stop Tambours have ved Varde. Det er en 80 år gammel have fyldt med smukke og sætprægede planter, vandløb, udskårne træfigurer og en lille café.

Den er bestemt et besøg værd, og lige uden for haven går en hjertesti rundt om Karlsgårde sø, så der er flere måder at opleve naturen i området på.

Vi blev inviteret med på tur i går, og det var et glædeligt gensyn. Haven var faktisk i noget finere stand end ved vores første besøg. Og med det smukke sommervejr, så var det en fornøjelse at gå rundt i haven. Haven ligger jo lidt langt mod vest – så der var ikke overfyldt af gæster. Jeg kunne ønske flere lagde vejen forbi og oplevede en fredfyldt eftermiddag i fine omgivelser.

I et hjørne af haven er der anlagt “Medicinhaven” – den stod i fuldt flor med masser af forskellige krydderurter, lavendel og andre blomster. Og små jordbærplanter som bunddække.

Kagen og kaffen købte vi og nød den i det fineste lille havehus midt i den japanske have omgivet af en lille voldgrav. Det var virkelig et skønt sted at holde pause, få talt lidt sammen og ellers bare nyde stedet.

Blomstrende stauder var der mange af – og de lyste bare op. Og så kunne man tage et billede af sig selv i ramme med blomster som baggrundstæppe. Jeg valgte et billede hvor de fine blomster var motivet 🙂

Det er en lidt sjov ide, det med at placere en fin, men tom ramme et sted, så man selv kan “male” maleriet færdigt. Peter og jeg oplevede det også i Svanninge bakker et år. Iderigdommen blomstrer rundt omkring – det er bare lige med at få øje på det. Danmark rummer virkelig meget godt og spændende – det handler lige om at blive opmærksom på det.

Men nu er en anbefaling af Tambours have i hvert fald givet videre 🙂

God mandag.

Jette