Min søn, Peter, var hjemme på besøg – og det vil jo lige nu sige: på besøg i sommerhuset🙂 Vi tog en tur til Svanninge bakker, i solskin og stille vejr. 

Svanninge bakker og bjerge indgår i Danmarks Naturkanon – det vidste jeg nu ikke, før jeg læste om det – men det er et smukt sted og meget bakket og varieret. Ole og jeg har også været der, og oplevede blandt andet dette.

Denne gang var det en ramme, vi fandt! Lidt pludseligt og uventet dukkede en fin guldramme op midt i naturen. Det måtte undersøges 🙂

Det er Faaborg Museum, der igen har tænkt ud af boksen. Rundt om i området har de placeret guldrammer. Når du stiller dig foran og kigger igennem, ser du et motiv, som en af fynbomalerne har malet for ca. 100 år siden. Det er da en sjov ide! På den lille hvide tavle var Fritz Sybergs billede af “Aftenleg i Svanninge bakker” afbilledet. På mit billede er det Peter, der er model 🙂 Men det er da fantastisk at se, hvor motivet til et maleri er hentet fra – og det var ret let at genkende landskabet.

På turen rundt i bakkerne mødte vi også denne fine svamp – og flere af dem 🙂 Jeg kender den ikke, men den er nu ret flot.

Der er også et udsigtstårn i området – det så vi kun udefra. Men udsigten i området var nu ganske fin, også fra jordhøjde.

På vejen tilbage mødte vi endnu en guldramme. Og måtte stoppe og se motivet igennem rammen. Maleriet hed vist “landevej ved Svanninge” – og det er stadig en lille vej og med Svanninge kirkes tårn i baggrunden. Min bil forstyrrer dog det rolige indtryk lidt 🙂

Jeg synes, det er fascinerende, når det lykkes et museum at få nutiden til at spille med – og når vi som besøgende selv kan deltage. Sidst jeg prøvede det, var også på Faaborg Museum, da jeg sad på et sokkelstykke 🙂

Nu venter en uges ferie – det er så dejligt. Der har været ret travlt i den sidste tid, så nu at kunne nyde det sidste af september i fred og ro bliver dejligt.

God mandag.

Jette