diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: august 2022

Besøg på Koldinghus

Jeg er ret begejstret for at få oplevelser i gave 🙂 Og tænker, at det er andre nok også. Så derfor gav vi en oplevelse i gave, da et ældre familiemedlem sidste år fejrede sin 80 års fødselsdag. Gaven var en billet til Koldinghus kombineret med spisning og så tilføjede vi en tur ud i det blå med kaffe og kage.

Og i går blev gaven indløst. Og det var virkelig en hyggelig dag – fyldt med indtryk, smukke omgivelser, skøre indfald og masser af snak.

Koldinghus er altid et besøg værd. De smukke gamle bygninger og vellykkede renoveringer med gode materialer – det er bare en fornøjelse at gå rundt i det gamle slot og de fine sale. Lige nu er der en udstilling om kronprinsesserne gennem tiden, og den var vældig godt lavet. Tilpas med info, smukke kjoler og smykker og samtidig med noget, vi selv kunne røre ved. Og for en kort tid føle os hensat til forgangne tider.

Der var et helt værelse fyldt med skønt udklædningstøj – altså solidt syet tøj i de gamle modeller fra tideligere tider. Det var altså sjovt at iklæde sig datidens tøj 🙂

Et nyt sofabord på vej

Ja, det nye sofabord er faktisk blevet færdigt, men bare ikke samlet endnu. For det nye hus er stadig kun på tegnebrættet, så der er ikke nogen plads til at sætte det fine bord på endnu. Så indtil videre står det og venter – ude i Oles hal.

Jeg har selv stået for projekt sofabord 🙂 Og hygget mig. Lige fra at finde det på dba til at få det hentet og nu også fået det slebet og olieret. Det er da en fornøjelse at nå til vejs ende og være tilfreds med resultatet. Og vældig tilfredsstillende at skabe noget med sine hænder.

Og et sofabord er et ret enkelt projekt. Der er ikke så mange kroge og skæve hjørner, som kan være vanskelige at arbejde med.

Grøn aftensmad – tomatrisotto

Menuen i aftes var virkelig grøn 🙂 Med indslag af årstidens grøntsager og skuffernes indhold.

Salaten var en squash salat med pesto og hytteost og ristede mandler på toppen. Det smagte dejligt, og var let at lave. Squashen var et stop-madspild køb, så den blev spist med god samvittighed.

Majs er der mange af lige nu, og de smager allerbedst nykogte og spist med fingrene. Så det gjorde jeg 🙂 Det er nok ikke så elegant, men det er en fornøjelse at sætte tænderne i de flotte gule majskerner.

Søndags glimt

I går var sidste dag i mit vikariat i Vadehavspastoratet. Jeg har været der i juli måned – og har nydt at være i det område. Der var mange kirker at forholde sig til, men der var et godt personale, som gjorde tingene meget lettere. Det har været spændende at møde mennesker med rødder i marsken og have den egn som deres hjemstavn.

Jeg er bestemt ikke færdig med at komme derned – nu overvejer jeg en cykeltur derned til næste år 🙂

Her er et par glimt fra min sidste dag. Det øverste billede er af den smukke alterbuket i Vester Vedsted kirke. Sommerens farveflor er bare så fint.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal