Det er høst tid. Den sidste tids varme dage og ingen regn, det har skabt travlhed på alle kornmarker. Der er blevet høstet og mejet og kørt korn – det er nu en helt særlig stemning. Og luften er fyldt af duften af korn og halm – og lidt støv 🙂

Men også i naturen og i haven er det blevet høsttid. Det er nu ikke meget jeg har høstet indtil videre – men hver eneste lille tomat og agurk tæller og skaber glæde. Og i hegnet fandt jeg forleden modne mirabeller – så dem har jeg været ud og plukke lidt af. Og lavet lækker marmelade.

Køkkenet dufter dejligt af frugt. Opskriften er ca. denne – jeg tilføjede dog lidt revet ingefær for at give lidt ekstra smag. Og farven er der heller ikke noget at klage over – de små glas lyser op 🙂

Glassene er i øvrigt genbrug. Jeg gemmer altid fine glas, når jeg får noget i glas. Alt fra pesto til salt og syltetøj. Glassene gøres rene og bliver gemt til en passende lejlighed. Jeg bruger dem nu også ofte til at opbevare tørvarer i – kikærter, nødder osv.

I mit lille højbed satte jeg nogle få kartofler tilbage i det sene forår. Og de har stået og vokset sammen med grønkål og jordbærplanter. Og endelig var tiden kommet til, at der skulle ses, om der nu også var nogle kartofler nede i jorden. Og det var der. Fine og pæne og i rimelig størrelse.

Lige til at lave kartoffelsalat af. Det blev altså aftensmaden i går 🙂

August er en rig måned, når vi går udenfor. Det kalder på vores taknemmelighed. Og forundring over hele skaberværket og naturens gang.

Du lagde i det mindste frø,

der skjuler sig i jorden,

den største kraft, som ej vil dø,

men trodse lyn og torden.

Du skabte ud af dis og dug

engang for længe siden,

din skabermagt er stærk og smuk,

du skaber hele tiden.” (Michael Nielsen 1998)

Jorden er et forunderligt sted.

God onsdag.

Jette