Dagen efter en ferie fordrer altid lidt eftertanke. Og en tur rundt i huset med en støvsuger og en vandkande. Det sidste tog Ole sig af, og jeg fandt støvsugeren frem her til morgen 🙂 Hund og kat krøb i skjul, men nu har roen sænket sig og alle er tilfredse.

Turen til Berlin gik vældig godt. Det var overraskende let at have barnebarnet med – hun oplevede verden med åbne øjne. Eneste undtagelse var køreturen – det er længe at være fastspændt i en autostol – selv om der var mange pauser undervejs. Men bortset fra det – så hyggede vi os. Og fik genopfrisket noget af Berlins historie, besøgt mindesmærker, shoppet lidt og spist meget.

Vi blev præsenteret for en skøn bagerbutik: “Zeit für Brot” Den ligger i en af de lidt mindre gader, men hold nu op for noget lækkert brød, de har der. Og så husker jeg navnet ud fra, at jeg har altid brug for brød 🙂 Den butik er et besøg værd.

Trine introducerede også en anden butik – nemlig Muji. En fin butik, hvor det hele så nordisk ud, men var faktisk det japanske, der var blevet fortolket i norden. Jeg købte den fineste trøje. Og det mest morsomme var, at Trine – uafhængigt af mig – købte en præcis magen til 🙂 Så nu er mor og barn klædt ens. Det viste sig, at trøjen tilligemed var af økologisk bomuld – så mit bæredygtige hjerte blev meget glad.

Jeg tog ikke mange billeder undervejs – og dem, der blev taget, havde barnebarnet som frontfigur næsten hver gang. Sådan er det vist at være blevet mormor 🙂

Men nu kan vi i hvert fald dokumentere, at hun har været rundt om det jødiske mindesmærke i Berlin i en tidlig alder. Jeg håber, hun besøger det igen en anden gang – for det kan man godt se flere gange.

Tilbage på en rolig mandag i skønt sensommervejr.

Jette