diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: september 2023

Lørdag morgen …

Det er weekend i september, det er lørdag morgen, og det regner. Udenfor er det stadig ikke helt lyst. Det er så tydeligt, at efteråret er på vej.

Min dag byder på en formiddagsvagt i genbrugsbutikken – de frivillige skiftes til at være der om lørdagen, så det er ikke fast hver lørdag jeg er der. Men en gang imellem er det helt fint.

Ellers fylder byggeriet meget – ikke at jeg gør så meget. Jeg står mest for administration – skriver mails, videresender tegninger i stor stil og betaler regninger 🙂 Men det er nu også vigtige opgaver, hvis du lige spørger mig 🙂

Fundamentet er ved at være godt på vej. Der er muret det meste, der er kommet flamingo (isolering) oven på sandpuden, og alle rør er dukket op af jorden. Så der nu både kan komme vand, strøm og internet ind i huset. Jeg er så imponeret over, at håndværkerne kan finde deres egne slanger og rør, når de skal i gang. Men jeg er helt tryg ved dem 🙂

Og så lige et glimt fra forleden, hvor barnebarnet blev passet. Her er bare liv i stor stil 🙂 Og kun til at blive glad af at kigge på.

God weekend.

Jette

En krans af egetræets frugt

Jeg har igen været i gang med limteknik. En lidt pludselig indskydelse, efter at jeg så et opslag på nettet. Her var der blevet brugt agern fra egetræet. Jeg ved ikke, om der er særligt mange agern i år, men da jeg var ude for at finde nogen til projektet, så var der virkelig mange at plukke af.

Brød, flamingo og sammenplantning

Det hele var jeg omkring i weekenden 🙂

Brødet var til mine kære kollegaer i genbrugsbutikken. Vi er jo flyttet til større lokaler og det betyder, at vi ikke kan holde pause på samme tid længere, så nu mødes vi lidt tid, inden vi åbner, og får lige en kop kaffe og vendt lidt af hvert. Og spist lidt brød 🙂

Jeg havde bagt bløde boller (opskrift lidt som denne, dog kun med vand som væske) og så vendt de rullede boller i frø, sat dem tæt sammen, så de fik en blød kant – det blev nu meget godt 🙂

Omrids af et hus

Endelig kan vi se, hvor stort huset bliver. Eller hvor lille det bliver. Alt efter øjnene, der ser 🙂 Jeg var forbi i går i den sene eftermiddagssol og så det færdige omrids af huset. Og egentlig ser garagen okay stor ud – her kan fint holde en bil.

Men selve huset, det ser faktisk ikke så stort ud – de 112 m2 er jo også udvendigt mål. Så når først muren er sat op og væggene etableret, ja så er der ikke helt så mange m2 at boltre sig på. Men det har hele tiden været meningen med et mindre hus. Så alt skal nok blive godt. Og det bliver også lettere at forestille sig, når der kommer lidt mere træ, vinduer og døre ovenpå fundamentet.

Huset er et langhus, hvor de lange sider er mod øst og vest, og gavlene er mod nord og syd. Sådan næsten. Det er måske ikke den mest almindelige placering af et hus, men det passer til grunden og vi får en dejlig ugeneret have mod øst. Og med de varmere somre, så er det helt perfekt, tænker jeg.

Nu glæder jeg mig til næste skridt – alt dette i undergrunden er lidt kedeligt 🙂 men helt nødvendigt.

Garagen og min skygge i sensommerens eftermiddag.

God aften.

Jette

Blomster og byggemøde

Det ene er udelt forbundet med glæde, det andet er ofte forbundet med genvordigheder 🙂

I hvert fald nød jeg gårsdagens fine alterbuket i Filskov kirke, hvor jeg vikarierede. Den var enkel og fyldt med årstidens blomster. Bare så fin. Det kan man da kun glædes ved at se på.

Byggemøder har en anden indvirkning på sindet. Jo, det er skønt at være i gang med byggeriet, og se, at det langsomt går fremad. Men der er også bump og mange spørgsmål, som vi næppe har forudsætningerne for at svare på. Således i går. I det fineste september vejr, skulle vi – eller rettere Ole, tage stilling til tomrørsplacering, afløbs placering og hvem, der gjorde hvad. Det var lidt uoverskueligt.

Men heldigvis gav dagens telefonopkald til diverse håndværkere svar på de mange spørgsmål. Så vi kan nu glæde os over at første del af soklen er godt på plads. Dejligt.

Omridset af huset er nu synligt. Nu kan det kun gå fremad 🙂

God aften.

Jette

Velkommen

Det går lidt over stok og sten – men det er helt ok. Det er masser af nye indtryk og nye mennesker på min vej. I mandags begyndte jeg i et barselsvikariat i Sønder Omme sogn. Det bliver udfordrende og lærerigt, og dejligt at være tilbage for en stund i folkekirkens mange krinkelkroge.

Det er også et gensyn med møder i forskellige afskygninger. I onsdags var det et menighedsrådsmøde – som begyndte med at jeg blev budt velkommen med denne smukke buket. Det er nu rart at blive mødt på den måde 🙂

Den kommende tid går det løs med gudstjenester, konfirmander og kirkelige handlinger.

Alt imens der også arbejdes videre på husbyggeriet, holdes mormordag og jeg passer min vagt i genbrugsbutikken. – Jeg tænker kun, at godt jeg ikke har små børn 🙂 så havde det ikke hængt sammen. Nu skal der lige findes nye rutiner og en ny hverdag. Så bloggen er ind imellem sparket en lille smule til hjørne 🙂

Men håber du kigger forbi en gang i mellem alligevel.

God weekend.

Jette

Dadelbrød

Forleden fandt jeg i genbrugsbutikken et gammelt ugeblad og et tilsvarende gammelt tillæg om grove brød. Det så spændende ud 🙂

Og i en af opskrifterne skulle bruges dadler – og dem havde jeg lidt rigeligt af på lager. Ret tørre dadler, men i et brød så bliver de mere medgørlige 🙂 Brødet skulle egentlig være bagt i en støbejernsgryde – men sådan en er jeg ikke indehaver af. Så det blev bagt i en helt almindelig brødform og så med et låg af staniol. Og resultatet blev nu ganske godt alligevel 🙂

Glimt fra Klimafolkemødet

En event er løbet af stabellen. Årets Klimafolkemøde er slut for denne gang. Jeg havde et par vagter og nød at være en del af det store frivillige fællesskab. Der er rigtig mange frivillige – og min indsats var nu ikke overvældende – jeg stod i Info-boden. Men der er utrolig mange mennesker, som har været i gang længe før det hele begyndte – med koordinering, fremstilling af skilte, bannere, udsmykning og meget andet. Og igennem de tre dage, mødet varede, cirkulerede mange rundt og hjalp på scener, med kaffe og skrald og alt muligt andet.

Og overordnet set – så gik det bare godt. Der var en god stemning og ikke mindst godt vejr. Det betyder næsten halvdelen 🙂 Det er bare sjovere at gå rundt i solskin og lunt vejr.

Her er lidt alternative glimt fra mødet.

Sensommerbuketter

Så er det i dag, at jeg skal være frivillig på Klimafolkemødet. Det glæder jeg mig til – der er en helt særlig stemning, masser af mennesker og aktiviteter og masser af info om grøn omstilling på alle mulige måder.

På den helt lavpraktiske måde – så binder jeg to buketter med havens og årstidens grene og blomster. Her er klimabelastningen vist nærmest nul.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal