En krans af egetræets frugt

Jeg har igen været i gang med limteknik. En lidt pludselig indskydelse, efter at jeg så et opslag på nettet. Her var der blevet brugt agern fra egetræet. Jeg ved ikke, om der er særligt mange agern i år, men da jeg var ude for at finde nogen til projektet, så var der virkelig mange at plukke af.

Og jeg plukkede dem, for det var de grønne og umodne agern, der skulle bruges. De bliver jo fint brune, når de modner. Men så falder frugten også ud af den lille skal, som selve frugten sidder fast i.

Bladene blev klippet af, og så blev resten ellers vendt godt og grundigt i trælim. Min lille – gamle – randform blev foret med plastik og så fyldte jeg ellers alle min agern i. De blev trykket lidt sammen, men var faktisk lidt vanskelige at få til at hænge sammen, fordi de er så store, som de er.

Det tog så et par dage, før limen rigtig var tørret og jeg kunne lirke kransen ud af formen. Og siden få limet et par stykker agern på, som var faldet af i processen 🙂

Nu har jeg så fået en lille krans – og er vældig spændt på, hvor længe den holder. Men fin er den da blevet 🙂 Og lyset i midten – det er faktisk et kalenderlys – som var blevet kasseret i genbrug – nu kommer det til at lyse op i de næste dage, her, hvor solen for alvor er gået sin vej.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Brød, flamingo og sammenplantning

Næste indlæg

Lørdag morgen …

2 Kommentarer

 1. Stine

  Hvorfor hænger plastikken ikke fast i kradsen, når den er tørret? 🤔🫣

  • Hej Stine 🙂 Tak for dit spørgsmål. Og plastikken hænger også lidt fast, men når limen er tørret, holder den så godt sammen på de andre materialer, at plastikken fint kan lirkes af.
   God fornøjelse med limteknikken 🙂
   Kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal