Oles have er gammel 🙂 Det vil sige, at der også er frugttræer som har mange år på bagen – og i år giver de faktisk ret så meget frugt. Langt mere end vi på nogen måde kan nå at spise. Men jeg gør, hvad jeg kan, og så må fugle og andre små dyr spise resten 🙂

Det er ikke alle træerne, der er lige lette at komme til – så i går var det Ole, der var på tur igennem grene og kvas – og kom tilbage med en spand fyldt med de flotteste pærer.

Og en gammel opskrift fra Arla blev støvet af og så blev de lækre pærer til en tærte 🙂

Pæretærte (6 pers)

200 gr. mel (evt. 50 gr. grahamsmel)

110 gr. smør

75 gr. sukker

½ tsk. kardemomme

1 æg

3-4 pærer

Kom alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og smuldr det til det ligner rasp. Saml så dejen med et æg – og læg den så på køl en halv times tid. Når dejen er kølet, æltes den let, deles i to næsten lige store dele. Den største del rulles ud og en tærteform (18 cm i diameter) beklædes.

Pærerne deles, skrælles og kernehuset fjernes. Læg de halve pærer pænt på tærtebunden. Rul derefter den sidste del af dejen ud og læg den på som låg. Drys med lidt sukker på toppen. Derefter bages tærten ved 200 gr. ca. 35 minutter til den er pænt gylden. Og der dufter skønt i køkkenet.

Køler lidt af, inden den serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Tærten blev serveret for mit nye personale i Sønder Omme – og den faldt i ret god jord 🙂

God aften.

Jette