Æbler lyser rødt på træernes grene,
høsten går ind…. (fra Sensommervise)
Der er stadig masser af æbler og nedfaldsæbler i haven. Og de sidste er vældig gode at bruge i bagværk eller i æblemos eller noget helt tredje. Jeg brugte et æble i bollerne her. Det er ikke fordi det smager så meget igennem, men det er med til at tilføre fugt og blødhed til bollerne. Så nybagte og lune – så er de nu helt gode 🙂
![](https://bagningmedbudget.dk/wp-content/uploads/2023/09/aebleboller-1.jpg)
Æbleboller (8-9 stk)
2½ dl. koldt vand
10 gr. gær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 revet æble
25 gr. rosiner
1 spsk. olie
75 gr. havregryn
75 gr. grahamsmel
ca. 200 gr. hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Måske skal der lidt mere mel i – dejen røres sammen og er stadig godt klistret, når den sættes til hævning på køkkenbordet 2-3 timer. Med to skeer sættes bollerne på en plade med bagepapir og efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader. Bag bollerne 13-15 minutter til de er gyldne. Afkøler og så er der ellers serveret.
![](https://bagningmedbudget.dk/wp-content/uploads/2023/09/Aebleboller-2.jpg)
Opskrifter med gær, som kun skal røres sammen, det er virkelig et hit. Arbejdstiden er overkommelig og der kommer hverken dej på bordplade eller hænder. Det er helt perfekt 🙂
God weekend.
Jette
Skriv et svar