Æbler lyser rødt på træernes grene,
høsten går ind…. (fra Sensommervise)

Der er stadig masser af æbler og nedfaldsæbler i haven. Og de sidste er vældig gode at bruge i bagværk eller i æblemos eller noget helt tredje. Jeg brugte et æble i bollerne her. Det er ikke fordi det smager så meget igennem, men det er med til at tilføre fugt og blødhed til bollerne. Så nybagte og lune – så er de nu helt gode 🙂

Æbleboller (8-9 stk)

2½ dl. koldt vand

10 gr. gær

1 tsk. salt

1 spsk. sukker

1 revet æble

25 gr. rosiner

1 spsk. olie

75 gr. havregryn

75 gr. grahamsmel

ca. 200 gr. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Måske skal der lidt mere mel i – dejen røres sammen og er stadig godt klistret, når den sættes til hævning på køkkenbordet 2-3 timer. Med to skeer sættes bollerne på en plade med bagepapir og efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader. Bag bollerne 13-15 minutter til de er gyldne. Afkøler og så er der ellers serveret.

Opskrifter med gær, som kun skal røres sammen, det er virkelig et hit. Arbejdstiden er overkommelig og der kommer hverken dej på bordplade eller hænder. Det er helt perfekt 🙂

God weekend.

Jette