Så meget lykkedes det Ole og jeg at proppe ind på september måneds sidste dag. En dejlig lørdag med mildt vejr og let solskin. Perfekt til at være både ude og inde på.

Foredraget var med Ditte Birkjær Boll, som er forfatter til Husbyggerhåndbogen. En fin og solid bog om alt det, man skal huske under et byggeri – lige fra tanker om placering af hus til materialevalg til ibrugtagen af huset. Masser af gode råd og overvejelser – så lige præcis noget, der talte ind i vores situation.

Det var Byggecentrum i Middelfart, som havde et åbent hus arrangement med indlagte foredrag og oplysende stande – så vi var rundt og samle inspiration og ny viden.

Vores vej gik blandt andet forbi Rådet for Bæredygtigt Byggeri for at blive klogere på DGNB certificering. En forholdsvis ny certificering, som det nu er muligt at få lavet også på private villaer.

Certificeringsordningen bygger på en holistisk forståelse af bæredygtighed, som indeholder miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter. (citat fra folder)

Certificeringen kigger altså på flere parametre – både det rent miljømæssige (som hvor stort er co2 aftrykket, materialets levetid osv), det økonomiske (prisen for de enkelte valg, pris i forhold til holdbarhed osv) og det sociale – er det rart at bo i huset (hvordan er lys, varme og planløsning lavet osv)

Jeg synes det ville have været mega sejt at få vores hus certificeret – men det bliver for omfattende – og ikke mindst for dyrt. Så jeg må nøjes med at læse op på, hvad der vil være godt, hvis huset nu skulle have været certificeret. Og som rådgiveren sagde, så er vi allerede godt på vej.

Og noget som også talte på plussiden i denne certificering er faktisk en have med stor biodiversitet 🙂 Så vilde haver – velkommen til! Jeg glæder mig til at skulle anlægge husets nye have, og er allerede begyndt at samle sten til en stendynge – hvor firben og insekter kan ligge og sole sig på de varme sten.

Dagen bød tillige på en vandring gennem Middelfart – det er nu altid hyggeligt at gå igennem gader, man har gået på utallige gange før 🙂

Aftenen bød på den fineste koncert. På Industrien i Aarup spillede Blum & Haugaard Band – den dejligste musik. Det er nu noget helt særligt at sidde og lytte til dygtige musikere, se dem spille helt fantastisk og samtidig kunne se deres indleven i musikken.

Fyldt med ord og toner vendte vi tilbage til Jylland – mange indtryk rigere 🙂

God mandag.

Jette