diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: juli 2022

Earth overshoot day

I går var det den dag, som Global Footprint Network havde fundet frem til, var den dato, hvor jorden havde brugt de ressourcer, som den kan nå at producere på et år. Med andre ord, det vi forbruger af ressourcer resten af året – er overforbrug.

Datoen for grænsen for årets ressourceforbrug er bare rykket gennem de sidste mange år. For hvert tiår er datoen rykket en måned frem. Det er da tankevækkende.

Tomat og ToGoodToGo

Årets første tomat er blevet plukket – og spist. Det er bare en stor fornøjelse at kunne høste lidt fra egen have. Den var ikke særlig stor, men det spiller en mindre rolle 🙂

Dagen bød også på et indkøb af en ToGoodToGo pose fra den lokale brugs. Jeg synes virkelig, at det er et godt koncept og en god ide. Posen, som her koster 29 kr., indeholder mad, som er ved at falde for grænsen for holdbarhed. Men som ellers ikke fejler noget.

Lækker tærte med ribs, hindbær og hvid chokolade

Opskriften er fundet på nettet, se den originale opskrift her. Jeg har lavet en lidt mindre portion, som lige passer til min form 🙂 Tærten er en lækker og frisk tærte, som smager vældig godt. Og er virkelig let at lave. Og det sidste er en god ting, når temperaturen udenfor når de varmegrader, den gør lige nu.

Der kan bruges friske bær – og der kan bruges bær fra fryseren. Det sidste har jeg gjort. Jeg er (igen) begyndt at forsøge at rydde lidt op i fryseren – det er vist et evindeligt projekt. Men derfor blev det frosne ribs og hindbær, der kom i brug her.

Skønne søndagsture

I gamle dage var det et udtryk, at tage på søndagstur. For det var der, der var tid til det – og den eneste dag i ugen, hvor alle havde fri nogle timer.

Tiden har ændret sig, men der er nu noget særligt over at tage på tur sådan en søndag eftermiddag her i sommertiden.

Lige i denne tid gør Ole og jeg det 🙂 Og hygger os. Men det er også lidt oplagt at tage på tur. For her i juli måned, hvor jeg er vikar i Vadehavspastoratet, så ligger muligheden lige for – at tage på tur efter kirketid.

Og jeg kender ikke meget til området, men hvor er der meget dejligt at se og opleve i det område. Det er vist bare lidt overset. Men naturen er flad og præget af tidevandet, og vinden oftest ret blæsende. Og så er der masser af får ude langs med digerne.

Onsdag morgen

En helt almindelig onsdag morgen midt i sommeren. Måske kan det kaldes en flad tid – hvis man tænker på Anna Sophie Seidelins opdeling af jordisk tid og himmelsk tid. Og flad tid og høj tid. Og hvor hendes pointe er, at somme tider så mødes den flade tid og den høje tid. Den jordiske tid krydser den himmelske tid, og det bliver højtid. Jeg tænker oftest det møde i kirken, ved gudstjenesten og andre kirkelige anledninger.

Men en helt almindelig onsdag – med solskin, varme og fuglefløjt, en hund, der gerne vil gå tur og en natur, der står frisk og skøn – det er da også lidt højtid. Jeg nød i hvert fald turen med Alba i smukt vejr.

Mine hvidløg

For mange år siden forsøgte jeg mig ud i at sætte hvidløg – men uden held. Men sidste år tænkte jeg, at det skulle forsøges igen. Det er ret enkelt, og hen over vinteren har jeg gået og holdt øje med de grønne spirer, der er vokset og vokset, og nu omsider væltet og visnet ned.

Hvidløg sat den 7. oktober 2021

På messe: CPH Garden 2022

Jeg har aldrig været på blomstermesse før. Jeg har været på kreativ messe, hvor der også var et glimt af noget med blomster, og jeg har været på besøg på Kirkens forum, en messe for alt, der har med kirken at gøre. Og her var der også lidt med blomster og grønt.

Men i går satte Ole og jeg os i toget mod Sjælland og kom til Ballerup og havde en dejlig dag i CPH Garden 2022. Ærligt – så var jeg nok ikke kommet derover, hvis det ikke var fordi, at jeg havde vundet to indgangsbilletter i Karens konkurrence 🙂 Men med billetterne i hånden, så var anledningen ligesom givet.

Småkager til bryllupsreception

I morgen skal min yngste nevø giftes 🙂 Det bliver så fint, og det er altid en glæde at blive inviteret til et bryllup. Den slags begivenheder skiller sig bare ud i forhold til andre fester. Så jeg glæder mig.

Og i bakspejlet dukker mange hyggelige og sjove oplevelser op, når nevøens liv nu gentænkes. Hans kæreste kender jeg ikke – men jeg er ikke i tvivl om, at han har valgt den sødeste pige. Så de passer sammen 🙂

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal