I gamle dage var det et udtryk, at tage på søndagstur. For det var der, der var tid til det – og den eneste dag i ugen, hvor alle havde fri nogle timer.

Tiden har ændret sig, men der er nu noget særligt over at tage på tur sådan en søndag eftermiddag her i sommertiden.

Lige i denne tid gør Ole og jeg det 🙂 Og hygger os. Men det er også lidt oplagt at tage på tur. For her i juli måned, hvor jeg er vikar i Vadehavspastoratet, så ligger muligheden lige for – at tage på tur efter kirketid.

Og jeg kender ikke meget til området, men hvor er der meget dejligt at se og opleve i det område. Det er vist bare lidt overset. Men naturen er flad og præget af tidevandet, og vinden oftest ret blæsende. Og så er der masser af får ude langs med digerne.

Ribe kunstmuseum bygget i 1864 i Rosenborgstil.

Sidste søndag blev det til et besøg i Ribe. En vældig hyggelig by. Og en cafe og kunstmuseet var gået sammen – så vi fik både “brunch og museum.” Det er da smart.

Museets loft og stuk – er det ikke fint ?

Kunstmuseet viste en udstilling af Anne-Marie Carl Nielsens skulpturer. Interessant, men det særlige var også, at hun var den fynske komponist Carl Nielsens kone. Men det var ikke i fokus. Det var derimod hendes vedholdenhed omkring at få lov til at være udøvende kunstner omkring år 1900.

I går holdt jeg gudstjeneste i Hviding kirke. En fin lille kirke ude i ingenting. Og her hørte jeg en lille pudsig historie. Den lille kirke havde nemlig for et par år siden, haft fint besøg. Dronningen og hendes veninder havde været på privat besøg for at se på det smukke antependium (tæppet foran alteret)

Antependium

Det var nyt og håndbroderet. Og hvor var det fint. Og inspirationen var tydelig:

Kalkmaleri i Hviding kirke

Et kalkmaleri på kirkens nordvæg.

Efter kirkegang kørte vi en tur til Rømø – og blev slet ikke færdige med at kigge på det særlige sted i Vadehavet. Men vi nåede at få en lækker frokost i Havneby.

Grøntsagsbøf i spinatbolle og fritterede løgringe

Dette er min vegetarburger – jeg blev mere end mæt 🙂 Stedet var cafe Frankel5 En fin cafe med et meget venligt personale.

Den kommende weekend har jeg ingen gudstjeneste – men søndagen efter, så tager vi på tur igen. Denne gang til Mandø. Jeg glæder mig allerede 🙂

God mandag.

Jette