Opskriften er fundet på nettet, se den originale opskrift her. Jeg har lavet en lidt mindre portion, som lige passer til min form 🙂 Tærten er en lækker og frisk tærte, som smager vældig godt. Og er virkelig let at lave. Og det sidste er en god ting, når temperaturen udenfor når de varmegrader, den gør lige nu.

Der kan bruges friske bær – og der kan bruges bær fra fryseren. Det sidste har jeg gjort. Jeg er (igen) begyndt at forsøge at rydde lidt op i fryseren – det er vist et evindeligt projekt. Men derfor blev det frosne ribs og hindbær, der kom i brug her.

Tærte med ribs, hindbær og hvid chokolade (6 pers)

130 gr. ribs

40 gr. sukker

evt. lidt tom vaniljestang

Det hele kommes i en gryde, trækker lidt og koger så ved svag varme ca. 10 minutter under låg. Køler af.

150 gr. mel (gerne lidt grahamsmel)

60 gr. havregryn

90 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

125 gr. smør/margarine

Det hele smuldres sammes – det gøres lettest i en minihakker eller foodprocessor. Fordel halvdelen af den løse dej i en form ( 20 cm. i diameter), hvor der er bagepapir i bunden. Tryk dejen let sammen og bag den i ca. 10 minutter ved 200 grader. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle en anelse af.

75 gr. hindbær

40-50 gr. hvid chokolade, hakket

Fordel så ribssyltetøjet på bunden (fisk vaniljestangen op) og kom hindbær og chokolade ovenpå. Drys til sidst den sidste halvdel af dejen hen over og bag kagen i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Lad kagen køle lidt af, inden den nydes – meget gerne med lidt creme fraiche til. Min familie var helt enige – da de så tærten – at den egnede sig vældig godt til at nyde med creme fraiche ved siden af 🙂

God og varm sommerdag.

Jette