I går var det den dag, som Global Footprint Network havde fundet frem til, var den dato, hvor jorden havde brugt de ressourcer, som den kan nå at producere på et år. Med andre ord, det vi forbruger af ressourcer resten af året – er overforbrug.

Datoen for grænsen for årets ressourceforbrug er bare rykket gennem de sidste mange år. For hvert tiår er datoen rykket en måned frem. Det er da tankevækkende.

En af vejene ud af overforbrug af jordens ressourcer er at genbruge det, som allerede er fremstillet. Eller måske bygge mindre. Eller flyve mindre.

Og lige genbrug har jeg gang i nu. Jeg har syet et par nye hynder – skumgummi er købt på DBA og stoffet er et gammelt gardin, som en gang for mere end tyve år siden hang i køkkenet i præstegården 🙂 Nu får det lige et nyt liv.

Og igen på DBA fandt jeg et flot sofabord i massivt egetræ. Da jeg hentede det, afslørede det dog en skjold på bordpladen, så nu venter noget slibearbejde, inden jeg forhåbentlig kan slutte af med at give bordet olie – og så til sidst stå med et smukt og lækkert sofabord.

Jeg hentede bordet i min lille bil – så benene måtte skrues af, for at det kunne være der. Men se lige, hvor fine og solide skruerne er – og billedet snyder, for de er helt gyldne og skinnende i virkeligheden 🙂

Det nye bord håber jeg en gang kan komme til at stå i det nye lille træhus, som vi så småt er ved at forberede. Og vi griner lidt af, at jeg begynder med at købe nyt til huset inden i – hvorimod Ole begynder med at bygge huset udefra 🙂 Men jeg gjorde det samme, da jeg byggede sommerhus. Drømmene kom først, og det jeg selv kunne finde ud af kom dernæst – og til sidst kom alle håndværkerne på banen.

Men tilbage til overforbruget – jeg øver mig virkelig i at se muligheder i genbrug. Men det kræver noget, men er også lidt sjovt, når det lykkes 🙂

God torsdag.

Jette