For mange år siden forsøgte jeg mig ud i at sætte hvidløg – men uden held. Men sidste år tænkte jeg, at det skulle forsøges igen. Det er ret enkelt, og hen over vinteren har jeg gået og holdt øje med de grønne spirer, der er vokset og vokset, og nu omsider væltet og visnet ned.

Hvidløg sat den 7. oktober 2021

Så spændingen var intakt, da jeg i dag ville grave dem op 🙂 Mon der overhovedet var noget nede under tangen ? Det varede lidt, før det første hvide hvidløg dukkede op, men lidt efter lidt kom flere og flere til syne. Det er da en fest 🙂 I den lille skala. Men dejligt når noget lykkedes. Jeg skal helt sikkert prøve igen i år.

Hvidløg 2. november 2021

Jeg havde fundet et lille stykke jord langs huset, hvor jeg havde sat de små fed. Jeg havde brugt et helt almindeligt hvidløg inde fra køkkenet, og delt det i små fed og plantet dem. Det er ikke optimalt i følge fagfolk – så måske jeg skal købe rigtige sætteløg næste gang.

Visnede hvidløg den 7. juli 2022

Hvidløgene har stået hele vinteren og foråret – og jeg har længe gerne ville kigge til dem. Men igen, i følge guides på nettet, så er hvidløgene først klar her i juli.

Hvidløg lagt til tørre den 7. juli 2022

Nu er de gravet op – og skal så tørre 3-4 uger. De kommer tilbage på avispapir, men de tog sig lidt bedre ud i den lille skål 🙂

Det varer altså noget tid, inden jeg får smagt på mine små løg. Jeg glæder mig. Udbyttet er måske ikke overvældende, men det har været dejligt at have noget at gå ud og se til og holde øje med.

Naturen og dens undere kan altså noget 🙂

Jette