Til kagekursus hos konditoren Kring

Bloggen har som nævnt før fejret 1 års fødselsdag. Og jeg benyttede lejligheden til at arrangere en kursusaften hos konditor Kring i Middelfart.

Det blev en sjov, lærerig og meget hyggelig aften – og alle drog hjem med den skønneste nøddetærte pakket ned i en kasse som en rigtig konditorkage – så det lignede en million 🙂 Og ikke mindre væsentligt – den smagte rigtig godt!

Vi fik fif og gode råd, lærte at temperere chokolade og lave et fint kornet, hørte om kakaobønner og smagte forskellige bønner. Og så havde Rikke, som noget af det nyeste inden for chokolade, blond chokolade – eller Dulcey, som det også hedder.

Jeg havde ikke smagt det før, men det kan man godt få smag for. Det er en mellemting mellem lys chokolade og hvid chokolade, og smager altså godt 🙂

Peter og min nevø deltog som kursets yngste bageentusiaster – jeg har på fornemmelsen, at de havde det ret sjovt, også med andre ting end at bage 🙂

Vi skulle bage den tærte, som Rikke blev Danmarksmester med i 2012. Opskriften på tærten har jeg bragt før – for den står på Rikkes egen hjemmeside. Men jeg bringer den her igen, lidt forkortet – men med de rigtige vejledninger. – For det var noget af det gode ved at være sammen med hende. Hun vidste, hvordan det skulle gøres 🙂

Nødderne i den originale tærte – og som vi også brugte – er de dyreste på markedet. Men de kan sagtens erstattes af andre nødder. Vi brugte pekannødder, pistaciekerner og macadamianødder. De kom i hele, men jeg synes faktisk godt, de kan hakkes groft, men det er nok en smags sag.

Tærte med masser af nødder

Tærtedej

70 gr. smør

70 gr. sukker

½ æg, fra en fornuftig høne

140 gr. hvedemel

Dejen æltes let sammen – tilsæt evt. lidt revet citronskal. Hviler, gerne til næste dag.

Karamelmasse

45 gr. sukker

35 gr. glukose

10 gr. honning

1 æg, fra endnu en fornuftig høne

8 gr. smør

½ tsk. vaniljesukker

Alt sukkeret lunes, til det er flydende (men ikke karamelliseret). Tages af varmen og ægget røres hurtigt i, for det stivner lidt som i en omelet. Tilsæt smørret, som smelter i varmen og kom det hele igennem en sigte. Sættes på køl til næste dag.

Desuden bruges:

100 gr. blandede nødder (og kerner)

2 spsk. abrikosmarmelade

lidt smeltet mørk chokolade

Dejen rulles ud og kommes i en tærteform (eller springform) ca. 18 cm i diameter. Der er rigelig dej her, så gem det i køleskabet til en hindbærsnitte eller lign.

Hak nødderne meget groft og kom dem ovenpå dejen. Fordel dernæst karamelmassen over.

Bages ved 160 – 170 grader ca. 25 minutter. Og køler af i formen.

Lun abrikosmarmeladen og fordel den på den afkølede tærte. Til sidst pyntes med smeltet chokolade – efter fri fantasi.

Da vi var på kursus, brugte vi ikke abrikosmarmelade, men dryssede blot tærten med frysetørrede jordbær. Det fungerede også fint.

Et super lækkert stykke tærte – hvis man kan li’ nødder 🙂

Og alle deltagerne på kurset syntes, det havde været en god aften. Og spurgte på vej ud, hvornår det næste arrangement blev afholdt 🙂

Så nu må jeg se, om vi kan komme på et andet bage kursus en anden gang. For det er både lærerigt, oplysende og rigtig hyggeligt.

God torsdag.

Jette

Forrige indlæg

Æblekage – med havens sidste æbler

Næste indlæg

Minimuffins med havtorn og hvid chokolade

2 Kommentarer

  1. Karen Engell Dalsgaard

    Tillykke med fødselsdagen 🙂 God ide med sådan et kursus, og det ser ud til at være en rigtig superlækker kage. Jeg må indrømme, at jeg faktisk foretrækker hasselnødder af alle nødder – det gør mig jo lidt billigere i drift, hvis jeg skal bage sådan en tærte.
    Mange glade fødselsdagshilsener, Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Karen – og mange tak 🙂 Det var ret så interessant at komme om bagved, og se hvordan en konditor arbejder og har sit "værksted". Og det med nødderne, så kan hasselnødder, mandler og solsikkerkerner fint bruges.
    Har i øvrigt lige set udsendelsen med dig og din smukke skål. Altid lidt sjovt at få historien med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal