Jeg tænker stadig på måder at få brugt tørret havtorn på. For i forbindelse med madbloggerudfordringen #5 fik jeg jo købt en pose med de syrlige tørrede bær. Og hvordan bruge dem bedst ?

Jeg søger fortsat rundt på nettet, og fandt blandt andet ud af, at der for nylig er udgivet en bog, som kun handler om havtorn. Jeg har ikke selv set den, og på biblioteket er der 5 måneders ventetid på bogen, så der er åbenbart flere end mig, der synes det er et spændende bær og en interessant bog 🙂

Opskriften til de små muffins fandt jeg inspiration til her. De små muffins minder om petit four kager, men de er i den rustikke ende, alene fordi der er grahamsmel i 🙂 Men sommetider er det også fint at få en lille bitte kage, der ikke er for sød og som fint går på en fredag!

Minimuffins med havtorn og hvid chokolade (ca. 25 stk.)

50 gr smør

1 æg, fra en sød høne

65 gr. sukker

½ tsk. vaniljesukker (gerne hjemmegjort)

1 dl. mælk

30 gr. grahamsmel

85 gr. hvedemel

½ tsk. bagepulver

1 knivspids salt

10 gr. tørrede havtorn

40 gr. hvid hakket chokolade

Lidt marcipan til pynt

Smelt smørret og lad det køle lidt. Pisk æg, vaniljesukker og sukker let og luftigt. Tilsæt smør og pisk og rør dernæst mælken i. Sigt mel og bagepulver og vend det i sammen med grahamsmelet. Til sidst vendes havtorn og chokolade i dejen.

Fordeles i små muffinsforme og bages ca. 12 – 15 minutter ved 190 grader.

De små syrlige bær smager fint igennem – men ikke for meget. Jeg pyntede med små marcipanhjerter sat på med lidt glasur.

Mine små muffins her bliver serveret sammen med lidt snack til en gensynsklassefest, som min datter skal holde senere i dag.

God weekend.

Jette