diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: maj 2016 Side 1 af 2

Gule og blå macarons

Jeg afprøver og forsøger mig i denne tid med forskellige opskrifter og muligheder inden for kategorien macarons. Så de sidste par dage er der blevet bagt små macarons – igen igen – tænker du nok. Og sandt nok 🙂

Men det er på den ene side ret let – udfordringen er at få dem til at se ud, som jeg nu synes de skal se ud. Men som Peter meget opmuntrende sagde: Så er det vist kun dig, mor, der står og kigger efter om der er en sprække eller skævhed et eller andet sted.

Og jeg ved godt, at mine aldrig bliver helt glatte i overfladen, for jeg bruger det lidt groftmalede mandelmel.

Og eksperimenterer med farver. For en ting er at lave en blå macarons dej, som den, der her er på vej. Noget andet er hvordan de ser ud, når de først er bagt 🙂

Disse er blevet fyldt med en lakridscreme. Det er ikke den, jeg vil bruge, når jeg for alvor skal servere de mange macarons. Da bliver de fyldt med hyldeblomstcreme. Men hylden blomstrer ikke helt endnu, så jeg venter lidt med hyldeblomstsaften.

Lakrids creme

2 spsk. piskefløde

50 gr. hvid chokolade

½-1 tsk. lakridspulver

Hak chokoladen fint. Bring fløden næsten i kog og kom chokoladen i og rør til en homogen masse. Bland lakridspulver i og rør godt. Sættes på køl til den er stivnet og skal bruges.

I morgen er der menighedsrådsmøde – mon ikke kagerne bliver spist der 🙂 De smager nu meget godt!

God tirsdag – den sidste forårsdag, som Karen mindede om. Utroligt hvor det forår blev af 🙂

Jette

Glimt fra sommerhusgrunden

I aftes var præstegården tom – ingen børn eller kæreste – og ingen aftaler i kalenderen. Så jeg startede bilen og kørte ned til min lille grund, hvor der jo kun er et anneks – og en utålmodig ejer 🙂

Det går langsomt med at få min byggetilladelse i hus. – Jeg har netop modtaget dispensation fra en skovbyggerlinje, som går ind over grunden. Så nu må der godt bygges et 50 m2 stort hus. Men sådan en afgørelse skal i høring, så der går noget tid før den endelige tilladelse forhåbentlig dumper ind ad døren – eller i e-boksen 🙂

Annekset kan bruges i mangel af bedre 🙂 så der er nu kommet hynder på bænken og et lille bord købt i genbrug. Så jeg sad ganske komfortabelt og spiste aftensmad i aftes, og nød freden og roen. Og med udsigt til masser af højt græs og ukrudt uden for, men det fik nu lov at stå.

Lige bortset fra skvalderkålene omkring mit lille juletræ – for de voksede så kraftigt at træet næsten var blevet helt væk.

Mit brændely blev taget i brug. Jeg fik flyttet alt det brænde, der er klar til tørring ind i huset. De store stykker bagved mangler stadig at blive kløvet, så de kommer ind på et andet tidspunkt.

Udenfor skinner solen – det er bare skønt, og weekend lige om lidt, den skal nydes uden for.

God weekend.

Jette

I mål – med salmemaraton

Det lykkedes! Vi kom i mål, og havde i aftes en dejlig og festlig afslutning på 2 års salmemaraton. Vi begyndte i august 2014 med nr. 1 og vi sluttede i aftes med at synge nr. 791.

Kirken var pyntet til lejligheden. Og blev langsomt fyldt. Godt 100 sangglade mennesker deltog denne sidste aften. En fornøjelse at være med til. Og da “Altid frejdig, når du går” blev sunget, var det lige før, taget lettede.

Målet var klar. Og inden for ventede et glas boblende vin og en dejlig buffet.

Vægteren var med – og gik forrest, da sidste salme blev sunget. Nr. 791 er 10 vægtervers, så det passede så fint. Vægterversene er gamle, og blev jo oprindelig sunget, så menigmand kunne vide, hvad klokken nu var slået.

Lidt pudsigt at traditionen med vægtere er kommet frem igen. Jeg var for år tilbage på en aftentur rundt i Fåborg sammen med en syngende og fortællende vægter. Ret hyggeligt 🙂

Vi gik, mens vi sang den sidste sang på vej ned til forsamlingshuset – og på vej til en festlig fejring af at være kommet i mål.

Og som en fortalte mig, så ville hun aldrig have kunnet gennemføre et traditionelt maraton, men et med sang – det kunne hun og ville hun. Og havde kun misset en enkelt aften på grund af sygdom. Sejt gået – eller sunget 🙂

Jeg fik af hende et lille hæklet jordbær, for hun havde været glad for at være med, og nu var det jo slut, og det var sommer. En sød tanke, og jeg blev rigtig glad for den lille gestus.

Fra provstiets side var der også stor anerkendelse af projektet. Så vi tre i det lille udvalg bag, blev alle begavet med 100 nye salmer 🙂 Måske en slet skjult opfordring til at finde på noget nyt..

2 spændende år med masser af salmer og sang er nu blevet godt afsluttet – og vi puster ud 🙂

God torsdag.

Jette

Retur fra Barcelona

En weekend går hurtigt 🙂 Sådan var det også i Barcelona. Netop hjemkommet  og med masser af indtryk i kroppen, billeder og oplevelser – det hele skal først til at finde sin rette hylde.

Det var en dejlig tur – en tur hvor hovedordet var afslapning – og vi ser, hvad der dukker op.

Magneter og mini cava – ikke helt ringe 🙂

Mette havde været i byen før, og introducerede os lidt til arkitekten Antoni Gaudi og hans noget specielle byggestil. Organisk, farverstrålende og helt sin egen. Vi nåede desværre ikke inden for – men hans mesterværk Sagrada Familia, en flot og imponerende kirkebygning, ville have været et besøg værd.

Vi nåede i stedet at nyde det gode vejr. shoppe og vandre byen tynd 🙂 Vi boede lidt uden for centrum, men fandt hurtigt ud af at bruge metroen, så det var nemt at komme rundt. Det er virkelig smart i en storby, at kunne færdes på skinner under jorden.

Og så fik jeg smagt ægte spansk tapas 🙂 Det er virkelig noget der tiltaler mig – mange små retter, og nippe til lidt af det hele 🙂

Skønne dage – og nu travle hverdage. For ungernes vedkommende hedder det eksamens læsning og for mit vedkommende handler det i morgen om det aller sidste salmemaraton. Det er helt utroligt, at to års sangforløb nu slutter. Men det skal fejres – så det bliver festligt.

Jette

Kufferten er pakket …

Endnu en gang skal jeg på weekend med min dejlige familie. Det er altid en fornøjelse at være af sted sammen. Og jeg kan jo se, at det er de her små ture og ferier, vi vender tilbage til igen og igen, når gode minder skal genopfriskes.

Dagligdagen og hverdagen sætter jeg umådelig meget pris på – men det er også skønt at få luft under vingerne en gang i mellem 🙂

Billet, pas og penge – så er vi ved at være klar 🙂

Denne gang går turen til Barcelona. Jeg er ret dårlig forberedt, men det bekymrer mig nu ikke så meget. Så længe der er en cafe, et shoppingcenter, dejlige steder og godt vejr – så kan det kun blive en god tur 🙂

Du hører lidt mere, når vi er vel hjemme igen.

Jeg vil ønske dig en skøn weekend.

Jette

Grønne glimt

Hvor er vejret bare blevet mildt og dejligt. Det er virkelig en fornøjelse at træde ud af døren og blive mødt med behagelig varme. Og ingen tvivl om, at planterne også nyder det 🙂

Jeg har været en tur rundt og tilset de få grønne planter jeg har, og de har det godt.

Det er nu først i dag, at jeg har fået plantet en tomatplante. Jeg havde også en sidste år, og havde meget fornøjelse af den, så derfor har en ny plante nu fået plads på terrassen.

Jeg glæder mig allerede til solvarme tomater 🙂

Persillen trives, det er virkelig dejligt. Jeg synes, det er lidt en svær krydderurt at få til at lykkes, men det ser bedre ud i år.

Mit lille oliventræ er flyttet permanent ud på terrassen, og ser ud til at have det godt med det. Første gang det tog turen derud, var det nær gået galt – det blev under frysepunktet og det var træet bestemt ikke glad for. Men det rettede sig, og skyder fint.

Tanken er at det engang skal plantes ved sommerhuset, men det bliver vist først til næste år 🙂

Æbleblomster er bare så fine. Hvide og lyserøde. Mit cox orange træ står netop nu med disse flotte blomster.

Det er en dejlig tid ude i haven netop nu. Både mennesker og dyr synes, det er skønt at mærke solen og varmen 🙂

“Nu blomstertiden kommer

med lyst og ynde stor,

sig nærmer bliden sommer,

da græs og urter gror;

nu varmer sol i lide,

og hvad der lå som dødt,

med hver den dag, mon skride,

står op som atter født.” (den danske salmebog 722,1)Jette

Chiabrød

Mine fine chiafrø kommer i brug igen 🙂 Jeg bagte til forrige salmemaraton små brød med netop disse frø i – og det blev vel modtaget. Så nu forsøger jeg mig igen, og denne gang har jeg skrevet målene ned 🙂

Chiabrød (3 stk.)

3 spsk. chiafrø

1½ dl. koldt vand

2 dl. surmælksprodukt

3 dl. vand

½ pakke gær

1 spsk. groft salt

1 spsk. honning

½ dl. olie

50 gr. solsikkekerner

50 gr. havregryn

150 gr. fuldkornsmel

ca. 600 gr. mel

Rør chiafrø og 1½ dl. vand sammen og lad det stå et kvarter. Frøene opsuger ret meget af vandet. Rør gæren ud i surmælksprodukt og vand og tilsæt derefter alle de øvrige ingredienser inklusiv chiafrø og vand – men hold lidt hvedemel tilbage. Æltes til en dejlig dej og stilles til hævning et par timer.

Æltes igennem igen og formes til 3 brød. De hæver mens ovnen varmer op til 200 grader og bages i ca. 25 minutter.

Afkøler på en rist.

Solen skinner uden for – så brødene kom med ud på terrassen – inden de om lidt kommer med ned i kirken.

Det er lækre brød, og de har et lidt sjovt bid på grund af chiafrøene. Og så er de helt sikkert sunde 🙂

God og smuk onsdag.

Jette

Pinseliljetid

Jeg håber, du har haft nogle skønne dage – om end ikke de varmeste, men naturen holder pinsefest, så der var fin mulighed for at glæde sig over det.

Kirken var pyntet med pinseliljer – jeg synes efterhånden de er lidt sjældne. Graveren fortalte en lidt pudsig detalje om netop disse liljer – de er vokset på et tomt gravsted på kirkegården, og kunne altså frit plukkes og så pynte kirken pinsedag. Det er da vist selvforsyning 🙂

Alteret var pyntet med de fineste hvide syrener. jeg må være gået gennem haven med lukkede øjne og tilstoppet næse, for jeg havde slet ikke bemærket, at det var blevet syren tid. Men hvor duftede de dejligt på alteret og farven passede perfekt til dagen.

Pinsen bød på mange og lange samtaler, fødselsdagsbrunch for Trine og et besøg på Filsø fødevarefestival 2016. Langt mod vest 🙂 Men det var spændende at gå rundt og dufte og smage lokale lækkerier. Mit bedste køb blev de tørrede urter til Pesto Toscana. De udblødes i vand og røres med olie, og du har den lækreste dip, dressing eller sauce til din pasta. Virkelig et hit 🙂

Og så fandt jeg naturligvis også noget mel 🙂 Nu skal der bages brød – tiden skal bare lige findes først.

På en kold tirsdag – med sindet fyldt af gode oplevelser.

Jette

Glædelig Pinse

Kauslunde kirke

“Skin over vang som en morgen med sang

morgen i maj, når det grønnes!” (Den danske salmebog 291,4)

En linje fra en af Grundtvigs pinsesalmer. Naturen, som vi ved selvsyn kan se, står nyudsprunget og emmer af liv og skønhed.

Pinse er fest for Helligånden, der netop knytter himmel og jord sammen. Helligånden er med til at løfte vort blik, så vi ser andet end det helt nære. Helligånden puster liv i tro og fantasi og fortælling. Giver liv og mening til vores hverdagsliv og hele tilværelse.

Helligånden er svær at beskrive og forklare. Vi ser mere dens virkning – som den usynlige vind får bladene til at bevæge sig, sådan bevæger og rører Helligånden vort hjerte.

Som jeg læste et sted, så er Helligånden treenighedens generte tredje del. Den, der lyser på og giver lyd til Faderen og Sønnen – Gud og Jesus.

Jeg ønsker dig en glædelig og velsignet pinse.

Jette

Billedet er taget af Louise Thode Jensen

Blomsterdekoration

Vi er igen langt fra bagning, men nærmere mm 🙂

Det er et forsøg – jeg fandt en youtube video, som blev startskuddet på dette forsøg. Pia har også en blog, hvor hun deler ud af sine kreative ideer om dekorationer.

Jeg er ikke så vant til at lave blomsterdekorationer, så derfor må der øves lidt. Men jeg synes faktisk selv, at resultatet her blev okay 🙂

Oasis keglen er købt på nettet – super nemt og kostede 25 kr.

Roserne er fundet i Føtex – et bundt med ti stk. til 10 kr. Hvor heldig kan man være 🙂 Der er ca. to bundter i dekorationen her.

Og så en potteplante til 15 kr. som jeg ikke kan huske navnet på.

Fra haven er hentet hvide spirea og efeu.

Skålen blev fundet i kirkens korshærs genbrugsbutik til 5 kr.

Så alt i alt står min dekoration i 65 kr. Jeg ved ikke, om det er billigt eller dyrt for en borddekoration – men fin og festlig synes jeg nu den er. De cremefarvede bånd skal erstattes af tylsløjfer, når de endelige dekorationer skal laves 🙂  

I morgen har Trine fødselsdag – så kan dekorationen pynte på bordet.

God torsdag.

Jette

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal