Jeg har ikke siden, jeg var teenager lavet hyldeblomstsaft. Årsagen hænger sammen med mit første forsøg, for det gærede og blev helt ubrugeligt 🙂 Jeg havde ikke helt styr på, hvordan man skulle gøre. Det håber jeg så, jeg har nu.

I min temmelig uregerlige have står der indtil flere hyldetræer, så der er nok at klippe af.

Hyldeblomstsaft

10-12 skærme hyldeblomster

½-1 citron, økologisk

½ spsk. citronsyre

250 gr. rørsukker

3 dl. vand

Klip hyldeblomst skærme og tjek dem for små dyr. Klip de groveste stilke fra og kom blomsterne i en stor skål. Citronen skæres i skiver og kommes ved sammen med sukker og citronsyre (den er med til at trække smagen ud af blomsterne). Kog vandet og hæld det over og rør godt rundt. Køler af, læg låg eller film over og sæt i køleskab 2-3 dage. Rør undervejs.

Saften sigtes og hældes på skoldede flasker, der evt også er skyllet med spiritus, og opbevares i køleskab.

Fortyndes inden brug med vand.

Den mørke farve skyldes mit rørsukker, som var lidt mørkere end det, jeg plejer at bruge. Smagen er fin og kraftig.

Saften kan også kommes i hvidvin og serveres køligt, mens solen skinner og du nyder tiden på terrassen 🙂 Det sidste er desværre mest ønsketænkning i de her dage, men intentionen er god nok.

God onsdag.

Jette