Mine fine chiafrø kommer i brug igen 🙂 Jeg bagte til forrige salmemaraton små brød med netop disse frø i – og det blev vel modtaget. Så nu forsøger jeg mig igen, og denne gang har jeg skrevet målene ned 🙂
Chiabrød (3 stk.)
3 spsk. chiafrø
1½ dl. koldt vand
2 dl. surmælksprodukt
3 dl. vand
½ pakke gær
1 spsk. groft salt
1 spsk. honning
½ dl. olie
50 gr. solsikkekerner
50 gr. havregryn
150 gr. fuldkornsmel
ca. 600 gr. mel
Rør chiafrø og 1½ dl. vand sammen og lad det stå et kvarter. Frøene opsuger ret meget af vandet. Rør gæren ud i surmælksprodukt og vand og tilsæt derefter alle de øvrige ingredienser inklusiv chiafrø og vand – men hold lidt hvedemel tilbage. Æltes til en dejlig dej og stilles til hævning et par timer.
Æltes igennem igen og formes til 3 brød. De hæver mens ovnen varmer op til 200 grader og bages i ca. 25 minutter.
Afkøler på en rist.
Solen skinner uden for – så brødene kom med ud på terrassen – inden de om lidt kommer med ned i kirken.
Det er lækre brød, og de har et lidt sjovt bid på grund af chiafrøene. Og så er de helt sikkert sunde 🙂
God og smuk onsdag.
Jette
Skriv et svar