Så blev det hverdag! Alle børn har forladt huset, så hunden og katten er nu eneste selskab 🙂

Trine har efterladt et kæmpe glas med chiafrø herhjemme.

Og jeg står lidt hovedrystende og ser på dem. For de siger mig ikke ret meget. Jeg har set billeder på nettet af chia-grød, og det var ikke lige noget, der sagde mig noget 🙂

Men frøene kan bruges i bagværk. Især fordi de er smagsneutrale. Og så i øvrigt meget sunde 🙂 De er ret proteinrige og fedtholdige (indeholder blandt andet omega-3 fedtsyrer) og er fiberrige.

Til nytårsaften bagte jeg et par flutes, som skulle ledsage forretten – forskellige små retter, som alle fint kunne bruge lidt lækkert brød. Det var nok lidt grove flute til en festlig aften, men jeg er sikker på, at maven satte pris på dem 🙂

Flutes med chiafrø (2 stk.)

1 dl vand

½ dl. skårne rug- eller hvedekerner

1 dl. vand

2 spsk. chiafrø

1 dl. surmælksprodukt

10 gr. gær

1 tsk. salt

25 gr. solsikkekerner

75 gr. fuldkornsmel

ca. 200 gr. hvedemel

Dagen før sættes kerner i blød i 1 dl. vand. Næste dag røres 1 dl. vand og chiafrø sammen og står et kvarterstid (frøene suger meget væske).

Nu blandes ovenstående med surmælksprodukt og gær, som røres ud heri. Tilsæt det øvrige, hold dog lidt hvedemel tilbage. Æltes grundigt og sættes til hævning 3-4 timer.

Slås ned og formes til 2 flutes. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader, og de bages ca. 20 minutter. Afkøler på rist.

Gode og lækre flutes!

På en blæsende januardag.

Jette