Jeg er netop begyndt på 2 ugers sommerferie. Det er bare en dejlig fornemmelse – at hænge præstekjolen på bøjlen og vide, at den må blive der det næste stykke tid, for embedet er nu overladt i gode kollegaers varetægt 🙂

Ferien tilbringes herhjemme. Det vil sige med afstikkere mod øst og nord og så forhåbentlig solfyldte dage i haven. Det skal nok blive godt.

Jeg har endnu en gang bagt macarons. Mest fordi jeg synes, de er sjove at lave. Men også rart at se, at det går fremad. De begynder efterhånden at ligne macarons 🙂

Jeg har denne gang fyldt med med hyldeblomstcreme, lavet med hjemmelavet hyldeblomst saft. I efteråret lavede jeg cremen med hyldebærcreme, det farvede grundigt, men smagte ikke så meget igennem. Der er det helt anderledes denne gang.

Macarons med hyldeblomstcreme (ca. 12-14 samlede kager)

Macarons – se opskriften her

Hyldeblomstcreme

2 spsk. piskefløde

50 gr. hvid chokolade

1 spsk. hyldeblomstsaft

Bring fløden nær kogepunktet og hæld den over den finthakkede chokolade og lad det smelte sammen. (Måske skal have lidt hjælp fra en tur i mikroovnen, ganske kort :-)) Rør til sidst saften i og stil cremen på køl til næste dag.

Saml kagerne med lidt creme mellem to makroner, og lad dem hvile nogen timer, så cremen får sat sig.

Og nu læner jeg mig tilbage og nyder dagen 🙂 Bloggen holder ikke helt ferie – lidt kommer med undervejs. Måske også på Instagram (bagningmedbudget) Jeg er fortsat ved at lære at bruge det. Men har opdaget, at der ligger mange, mange spændende billeder der.

God søndag.

Jette