I denne weekend skal vi fejre Oles fødselsdag. Det bliver så hyggeligt. I min familie er det at fejre fødselsdag ensbetydende med at have en vis indflydelse på dagens indhold af mad og aktivitet 🙂

Og jeg synes det er dejligt at gå og tænke og forberede til en fødselsdags-sammenkomst.

Lille forårsbuket fra haven

Ole har inviteret sine søskende til frokost i sommerhuset. Det synes jeg er så fint. Nogle har set huset, andre ikke. Men det er dejligt at have gæster i det lille træhus. Men selvfølgelig også lidt udfordrende, når størrelsen er til 4 personer og vi bliver 9 på søndag 🙂 Men det har vi prøvet før, så det skal nok gå godt.

Frokostmenuen er tænkt sådan, at noget er kold mad, noget er lunt og kan gøres klar på forhånd – og endelig kommer den lille grill i gang. For så kan noget tilberedning flyttes ud af køkkenet, og det er ret smart.

Det her er hvad jeg/vi har tænkt – måske du kan bruge det som inspiration til en forårsfrokost 🙂

Sild, tomat og silkehønseæg – og en snaps 🙂

Røget laks fra Strib fisk og spinattærte – med udgangspunkt i denne opskrift

Grillet mørbrad med kartoffelfad og spidskål/perlespelt salat – en opskrift fra Salattøsens univers

Lidt ost med snoede ramsløgsbrød og frøkiks (uden tang :-))

Og til kaffen lød ønsket på denne cheesecake 🙂 Den er også virkelig god. Jeg laver den dog med husblas denne gang, den fremgangsmåde sidder lidt mere på rygraden 🙂

Så nu er planen ved at være på plads, så er det jo bare om at gå i gang – og det glæder jeg mig til.

Ole og jeg hygger os faktisk, når vi går og laver mad sammen. Han har oftest ansvaret for kød og lign. jeg tager mig af den grønne del og lidt særlige kager. Men Ole kan fint bage også. Han har faktisk besluttet selv at bage lagkage til sine kollegaer på mandag. Det er da ret så sejt 🙂

Med ønsket om en skøn weekend.

Jette