Solen skinner, men det er stadig køligt at bevæge sig uden for. Men det er alligevel tydeligt at foråret for alvor er ved at tage over. Allerede før det næsten er lyst kan der høres fulgestemmer uden for vinduet. Det er hyggelige toner at vågne til 🙂

Og efter en dejlig weekend er det fint at begynde en ny uge i roligt tempo og med lyset som fortegn. En tur rundt i haven viser lidt blomster – der kunne være langt flere. Men lidt har også ret. Jeg ved jo, hvor de står, så jeg glæder mig, når jeg går forbi dem 🙂

Påskelilje i et hjørne, der hvert år gror sammen med alt muligt. Men lige nu er det lidt bart.

Og så er det ved at være tid til at klippe den gamle rose ned. Det er så hyggeligt at gå og pusle med – især i lunt solskin. Måske i denne uge ? 🙂

På terrassen står stadig min juleopstilling 🙂 Julerosen blomstrer stadig så fint, i en urtepotteskjuler arvet efter min mor. Jeg går og overvejer, hvor den skal plantes ud. For jeg regner med, at den kan bringe glæde mange år fremover.

Og flere påskeliljer. Jeg er så vild med dem. Denne lille gruppe er blevet plantet i en bunke affald – murbrokker, gammel jernt og meget andet. Men se hvor de står fint. De er virkelig et godt eksempel på det, Grundtvig skriver om:

“Påskeblomst! hvad vil du her?

Bondeblomst fra landsbyhave

uden duft og pragt og skær!

Hvem er du velkommen gave? …” (Den danske salmebog 236,1)

Påskeliljen nød ikke megen anerkendelse på Grundtvigs tid – det har heldigvis ændret sig. Jeg er rigtig glad for den – den er en meget velkommen gave 🙂

God mandag i marts.

Jette