I januar var jeg i Århus for at se på kunst 🙂 En fin udstilling – Kunst for alle – i Ridehuset, hvor kendte og mindre kendte udstillede deres værker. Og en af udstillerne var min gamle konfirmand. Jeg synes det er så sejt, det han har nået indtil nu – og ville gerne se hans malerier i virkeligheden.

Jeg fik ikke købt et maleri i den omgang, men købte derimod et nummeret plakattryk. Og det er så fint. Og nu er det blevet indrammet og sat bag glas. Og er klar til at blive hængt op. Jeg har bare ikke fundet det helt rigtige sted endnu, men det skal nok komme.

Indramningen af billedet er foretaget af en af mine korvenner 🙂 hun overtog for nylig et Rammeværksted i Føns.Virkelig en nicheforretning, men enormt spændende at følge.

Og det gør altså noget godt for en plakat at komme i glas og ramme 🙂 Selv om det er svært at fotografere med min telefon 🙂

Jeg kan ikke huske om maleriet har en titel – men jeg kalder det “balancekunst” og kommer uvilkårligt til at tænke på Linedansersangens ord:

Tænk at få balancekunst

Så helt ufatteligt!

At modtage sin stang og snor

ganske kvit og frit.

På billedet er det en bold, manden (kunstneren Elias) sidder på. Men med en balancestang og hvor kunsten er at holde ligevægten, for ellers falder man af. Og sådan gælder det også i livet, om at finde balancen, så det ikke tilder og man falder af eller falder ned i en grøft. Der må være nogenlunde ligevægt.

De to malerspande er fyldt med hvid og rød maling. Jeg tænker dansk og dannebrog. Men tænker også, at hvid er glædens og lykkens og festens farve. Og rød er blodets farve – kan rumme smerte og vanskelige dage. Og vi møder alle begge dele.

Billedet er klart i sine farver – det giver liv til hvide vægge 🙂

God torsdag.

Jette