Kunst for alle

Jeg har jo lavet den aftale med mig selv om, at jeg vil ud og se og opleve mere kunst og kultur i 2019 🙂 Det er faktisk en god aftale. For jeg hygger mig og nyder, når jeg kommer afsted.

I lørdags tog Ole og jeg turen til Ă…rhus, for at se Kunst for alle i Ridehuset. At jeg lige var blevet opmærksom pĂĄ den udstilling, skyldes Elias Bruus – en af mine gamle konfirmander og naboens søn. Han har i flere ĂĄr malet fine og farvestrĂĄlende billeder, og nu var han med pĂĄ udstillingen i Ă…rhus, sĂĄ det var oplagt at tage afsted. Og han maler bare fint. Dejlige finurlige billeder fyldt med fantasi. Han er en dygtig ung kunstner, der forsøger at komme til at leve af det, han allerhelst vil – nemlig at male.

Jeg fik et nummeret tryk med hjem. Og går nu og holder øje med, hvornår han lige får malet det billede, jeg gerne vil købe 🙂

Det er Elias pĂĄ bolden, iført sine rød- og hvidstribede malertrøje. Billedet hedder “Balance”.

Og jeg kom til at tænke på sangen om Linedanseren. Der hedder det i et vers:

Tænk at få balancekunst

sĂĄ helt ufatteligt!

At modtage sin stang og snor

ganske kvit og frit.

Uanset om du nu tror det,

sĂĄ ved jeg

at lyset brænder for dig!

Og kigger du op, er der nok en vej.

Balancekunst – om det er maleren med de to spande maling pĂĄ stangen – eller det er os andre, der forsøger at balancere gennem livet – sĂĄ har vi fĂĄet mulighederne kvit og frit. Og kigger vi op, er der nok en vej.

Det er det gode ved malerier og kunst i det hele taget – at vi fĂĄr løftet blikket og givet luft til tanker og fantasi. Og det tror jeg, vi alle har godt af 🙂

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

En nytĂĄrskur

Næste indlæg

Brød med quinoa

2 Kommentarer

  1. A + K = ♥

    Elsker den slags udflugter – kunst er altid skægt i alle dens former.
    – A

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej A + K. Tak for din hilsen, og jeg er glad for, at du også synes det er lidt sjovt at læse om kunst i forskellige sammenhænge. Og det er altid inspirerende at se på, man får noget at tale om og tænke over. Mange hilsner Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal