Nytårskur – jeg tror det er et ord, der er blevet lidt moderne 🙂 Det er i hvert fald inden for de seneste år blevet almindeligt at holde en nytårskur i forskellige sammenhænge. Tidligere var det mest var kongehusets nytårskure, vi hørte om.

Vi har haft nytårskur i kirken, kommunen har haft deres, og i går var det Fyens stift, der afholdt nytårskur.

Det var en fin og festlig stund i domkirken, hvor menighedsråd, ansatte og interesserede sammen med stiftets samarbejdspartnere mødtes, og der blev ønsket godt nytår.

Biskoppen holdt tale – blandt andet om tiden og vores fornemmelse af den. Tiden som en lang tidslinje, og tiden som et årshjul, hvor ting gentages, dog altid med nye vinkler. Det er et interessant fokus, og vist meget sundt lige at tænke lidt over 🙂

Domkirken ligger nabo til rådhuset i Odense. Og byens borgmester deltog og holdt ligeledes en fin tale. Blandt andet om ensomhed og fællesskab – om at række hånd ud til hinanden. Også gode ord at tage med sig.

Og det hele blev rundet af med lidt bobler og forskellige snacks. Det er nu altid et hit. Og der var lejlighed til at hilse på mennesker, man ellers ikke lige ser til daglig.

At holde nytårskur – det er faktisk en ret god ide. Efter 1½ time var vi på vej hjem igen – berigede og opmuntrede.

Nu er det snart weekend – jeg ønsker dig en dejlig weekend.

Jette