På vores tur til København var der indlagt et stop hos La Glace. Her fik vi god kaffe og lækre kager – og en oplevelse af, at træde ind i en særlig tidslomme fyldt med stil og charme.
La Glace udgav for 15 år siden en bagebog med opskrifter på nogen af deres kager, og blandt andet H. C. Andersen kagen var med. Så det var jo på sin vis ret ligetil at forsøge sig med at lave den selv 🙂
Det gik ikke helt som håbet! Men jeg prøver igen, for grundlæggende er det en super lækker kage 🙂 Kagen består af en lækker nøddebund, et lag frugtcreme og øverst en luftig citronfromage. Og hele herligheden er pyntet med hvid chokolade.
Bund og citronfromage fungerede fint, men den røde creme blev underlig 🙂 Af flere grunde, tror jeg. Jeg brugte ribssaft i stedet for hindbærsaft, og jeg brugte fennikelfrø i stedet for stjerneanis som smagsgiver. Men udover en anden smag, så blev cremen ret floffy, og det syntes jeg ikke, den skulle være. Så der kommer ikke nogen opskrift på cremen her. Men derimod på nøddebunden, for den er lækker, og kan sagtens bruges i anden sammenhæng. Igen er størrelsen gjort mindre 🙂
Nøddebund á la La Glace (16 cm i diameter)
3 silkehønseæg (eller 2 almindelige æg)
75 gr. sukker
60 gr. blandede nødder
1 tsk. hvedemel
Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og tilsæt 25 gr. sukker og pisk det til lækker marengs. Kom det sidste sukker og æggeblommer i en skål og pisk det hvidt og luftigt. Hak nødderne fint – jeg brugte forskellige blandede nødder, La Glace brugte hasselnødder. Vend nødderne i æggesnapsen. Fold marengsen i og til sidst vendes hvedemelet i. Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden (16 cm i diameter) Bag bunden ved 150 grader i ca. 40 minutter. Når den kommer ud af ovnen, løsnes kanten og kagen vendes på hovedet og afkøler. Deles forsigtigt i to – men kan også bruges som en lidt tykkere bund i en kage.
Jeg synes nøddebunde er gode 🙂 Der er noget at tygge på i forhold til almindelige lagkagebunde. Men det er jo lidt smag og behag.
Jeg byggede videre på bunden og fik lavet H. C. Andersen kagen – men som sagt, den sad ikke helt i skabet.
Og til sidst et billede fra bogen – her står kagen noget mere skarpt, og ligner den vi spiste i på La Glace.
Men jeg forsøger igen en anden dag 🙂
God torsdag.
Jette
Lene
Jeg synes nu at din kage ser lækker ud. Du er skrap til at udfordre dig selv.
Jette Holm Rosendal
Hej Lene. Tak for din søde hilsen – jeg har slet ikke tænkt sådan, at jeg udfordrede mig selv 🙂 kh Jette