Jeg er blevet begavet med valnødder – og det er dejligt 🙂 Og inden længe skal jeg lave en lagkage til mødregruppen i anledning af, at vi har 25 års jubilæum – eller næsten en slags sølvbryllup.

Kagen kommer der mere om, men her er første udkast til en bund i kagen. En lagkagebund med valnødder, hvor der er mere fylde i end hvis det blot havde været en marengsbund med nødder.

Opskriften her er mikro 🙂 Når jeg laver selve kagen kommer opskrifter i lidt større mål.

Valnøddelagkagebund

1 æg

40 gr. sukker

20 gr. finthakkede valnødder

35 gr. mel

1/3 tsk. bagepulver

15 gr. smeltet smør

Pisk æg og sukker grundigt, jo luftigere jo bedre 🙂 Pisk det afkølede, smeltede smør i og vend dernæst de øvrige ingredienser i – sigt gerne melet, så klumper undgås.

Kom dejen i en springform ( 12 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag kagen ca. 25 minutter ved 180 grader. Køler af i formen og kan derefter deles i to dele.

Og så lige et enkelt glimt fra haven – jeg er blevet lidt bidt af at lave små opstillinger, så her er næste bud.

Igen med meget fundet i haven og i garagen. Julerose og hyacinter er dog nye, men kan jo siden få nyt liv i haven her eller ved sommerhuset. Den fine betonkogle er købt hos Karen. Den holder jeg meget af.

God tirsdag.

Jette