I konfirmandstuen står en stor spand, som jeg har fået fra Kirkens Korshær. Den er beregnet til at indsamle lysestumper i.

Alle lysestumperne afleverer jeg så i butikken, som derefter sender dem til et sted, hvor lysestumperne bliver smeltet og støbt til nye lys. Og de lys får genbrugsbutikken så retur, og kan sælge dem og derved få lidt penge til deres gode formål – nemlig at drive varmestuer og herberge i Danmark. Hjælpe mennesker på kanten med lidt mad eller en kop kaffe eller noget tøj.

Det er næstekærlighed i praksis. Og det er noget, som vi alle kan forstå, og især for minikonfirmander og konfirmander er det en dejlig håndgribelig måde at give en hjælpende hånd på.

Der er et par tvillingepiger her i byen, som ind imellem kommer og ringer på min dør og spørger, om jeg stadig samler lysestumper sammen – for så vil de gerne aflevere et par poser med lysestumper. Det er da en fornøjelse af opleve 🙂

Mine konfirmander har de senere år hver fået et lys netop købt hos Kirkens Korshær til deres konfirmation. Så der på den måde trækkes en linje fra noget, de har gjort til glæde for andre, og samtidig selv får lidt glæde af på deres festdag. Et ekstra minde.

Nu vil jeg tage den fyldte spand med ind i butikken – jeg er sikker på at den bliver godt modtaget 🙂

God onsdag – en meget vinterlig dag.

Jette